In gesprek met inwoners, bestuurders en (overheids)instanties

Nationale ombudsman vier dagen op tour in Gelderland

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in gesprek met een oudere meneer. Ze staan op een druk plein met op de achtergrond andere mensen die in gesprek zijn.

  Van maandag 10 tot en met donderdag 13 oktober zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen (tevens Veteranenombudsman) en de Kinderombudsman op tour in de provincie Gelderland. Zij gaan daar samen met hun team met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen over wat er speelt tussen de inwoners van Gelderland en de overheid.

  Op vier verschillende plekken kunnen inwoners in gesprek met de ombudsmannen en hun teams. Reinier van Zutphen: "Ik kijk er naar uit om zoveel mogelijk mensen te spreken in Gelderland. Er is momenteel ontzettend veel aan de hand. Mensen hebben de overheid heel hard nodig, maar tegelijkertijd is het vertrouwen van burgers in overheid en politiek laag. Iedereen die een zorg, vraag of klacht heeft over de overheid, nodigen we uit om bij ons langs te komen."

  De Nationale ombudsman is te vinden op vier plekken, elke dag van 12.00 tot 14.00 uur:

  • Maandag 10 oktober in Harderwijk (Plein bij Luttekepoortstraat/Vuldersbrink)
  • Dinsdag 11 oktober in Winterswijk (Markt)
  • Woensdag 12 oktober in Arnhem (Kruising Broerenstraat/Koningstraat)
  • Donderdag 13 oktober in Tiel (Kruising Plein/Varkensmarkt)

  Werkbezoeken

  Tijdens de tour door Gelderland leggen de ombudsmannen en hun teams elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Gelderland. Hun medewerkers kunnen daarom goed vertellen wat er in de provincie speelt. De teams gaan onder andere langs bij de politieacademie, jeugdbescherming, de Merkez moskee, militair tehuis Bronbeek en de BOA's van de gemeente Arnhem.

  Provincietour

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom zijn de ombudsmannen voortdurend op pad om met burgers zelf in gesprek te gaan. De afgelopen jaren hebben zij met de provincietour steeds een andere provincie een aantal dagen bezocht. Met het bezoek aan Gelderland sluiten zij hun ronde door Nederland af.