Ombudsman start online campagne met echte mensen

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Foto van een oudere vrouw

    De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, start een nieuwe online campagne met echte mensen. Zes burgers vertellen in een online video over hun ervaringen met de overheid en de Nationale ombudsman. Doel van de campagne is om mensen die vastlopen bij de overheid beter te helpen.

    De videocampagne geeft zes waargebeurde verhalen. Iris vertelt over haar probleem met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, mevrouw De Keijzer-Steur over de Belastingdienst en Leon over zijn probleem met het UWV. Ze vertellen wat er misging, wat het met hen deed en hoe de Nationale ombudsman het oploste. Rode draad is dat mensen het gevoel hebben dat de overheid niet naar ze luistert. Iris: "Je wordt nergens geholpen, nergens gehoord, niemand neemt je serieus" Of Leon: "Het wordt mij compleet onmogelijk gemaakt!"

    Online campagne

    De zes video's worden verspreid op internet. Via de video komen kijkers terecht op de website van de Nationale ombudsman. Op de website wordt dan duidelijk gemaakt wat de Nationale ombudsman voor de burger kan doen. En wat burgers zelf kunnen doen om problemen met de overheid op te lossen. De videocampagne maakt onderdeel uit van de campagne "Wordt u niet gehoord door de overheid?".

    Hulp voor kwetsbare mensen

    De Nationale ombudsman behandelt (gratis) klachten over de overheid. Veel burgers hebben nog nooit van de Nationale ombudsman gehoord. Onder hen zijn veel kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van de overheid door een uitkering of toeslag of bijvoorbeeld vanwege hun gezondheid. Juist onder die burgers wil de ombudsman graag beter bekend zijn. Zodat hij er ook kan zijn voor mensen die moeite hebben om voor hun eigen probleem op te komen.