Nationale ombudsman start onderzoek discriminatie politie Gelderland-Midden

Op deze pagina

    Nieuwsbericht

    De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, heeft vandaag een onderzoek gestart naar mogelijke discriminatie bij bevorderingen binnen politiekorps Gelderland-Midden. Dit naar aanleiding van een klacht van een agent van Marokkaanse afkomst die zich achtergesteld voelt ten opzichte van collega's, en signalen in de media. 

    Een politie-inspecteur van Marokkaanse afkomst heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend over het gebrek aan transparantie en integriteit dat het regionale politiekorps Gelderland-Midden in het kader van een recente bevorderingsprocedure ten aanzien van hem heeft getoond. Collega's van Nederlandse afkomst met minder ervaring zouden sneller promotie maken. De man werkt inmiddels niet meer bij het korps.

    Signalen in de media lijken erop te duiden dat deze klacht niet op zichzelf staat. De Nationale ombudsman heeft daarom besloten het onderzoek niet te beperken tot de klacht die bij hem is ingediend. Zijn onderzoek zal zich richten op de vraag of ook in andere gevallen bij het regionale politiekorps Gelderland-Midden afkomst van de kandidaat een doorslaggevende rol speelde tijdens bevorderingsprocedures.