Naar Drenthe

Op deze pagina

  Column
  Foto van de ombudsbus

  Van 29 tot en met 31 maart ben ik met mijn team aanwezig in Drenthe. Na Limburg, Noord-Holland en Utrecht is Drenthe de vierde halte van onze provincietour door Nederland. Tijdens deze tour langs alle provincies willen we met zoveel mogelijk mensen in gesprek.

  Heeft u bijvoorbeeld net als meneer Zadelhof* problemen met het CJIB? Kom dan bij ons langs. Meneer Zadelhof wilde graag een betalingsregeling treffen met het CJIB. Dit voor een openstaande boete. Hij heeft het niet breed en kan de boete hierdoor niet in één keer voldoen. Uiteindelijk hebben wij hem op weg kunnen helpen. Hij kan zijn boete nu in delen betalen. Kortom, loopt er iets niet goed in het contact tussen u en een overheidsinstantie? Laat het ons weten. We zoeken samen met u naar een oplossing.

  We zijn benieuwd hoe mensen de dienstverlening van hun gemeente, de Belastingdienst, het CJIB, UWV of een andere overheidsinstantie ervaren. Waar lopen zij tegenaan, is er misschien iets misgegaan? Wij horen graag wat er in Drenthe speelt. En misschien kunnen we al meteen helpen. Daarom roep ik mensen op vooral bij ons langs te komen.

  Nog niet iedereen weet de Nationale ombudsman te vinden. Daarom komen we naar de mensen toe! Ook is voor veel mensen onduidelijk waarvoor ze bij ons terecht kunnen. We behandelen klachten over overheidsinstanties. Weet dat er een heel team klaarstaat om u te helpen.

  U kunt ons met de Ombudsbus vinden op woensdagmiddag 29 maart (12.00-15.00 uur) op de markt in Assen. Donderdag 30 maart (11.00-13.00 uur) zijn inwoners van harte welkom bij het spreekuur van het team van de ombudsman in Gasselternijveen (van 11.00 tot 13.00, Ceresstraat 4) en in Havelte (van 18.00 tot 20.00, Veldkamp 77). De tour sluit vrijdag 31 maart (11.00-14.00 uur) af op de markt in Emmen.

  Ook gaan we op werkbezoek bij overheidsinstanties en intermediairs. Zo loop ik een middagje mee met de politie in Assen en breng ik een bezoek aan het Bondgenootschap Geletterden in Emmen. Ik wil niet alleen persoonlijk kennismaken met inwoners uit Drenthe, maar ook overheden uitdagen kritisch te kijken naar hun eigen handelen.

  Graag tot ziens in Assen, Gasselternijveen, Havelte of Emmen. Kunt u er niet bij zijn en heeft u een probleem met een overheidsinstantie zoals de Belastingdienst of de gemeente? En komt u er met hen niet uit? Dan kunt u terecht bij de Nationale ombudsman. We helpen u op weg om het probleem zelf aan te pakken, kunnen u doorverwijzen naar het juiste adres voor uw vragen of stellen onderzoek in naar uw klacht. Belt u ons dan vooral op ons gratis nummer 0800-33 55 555 of kijk op www.nationaleombudsman.nl.

  * gefingeerde naam