Woonruimte

Waar gaat uw vraag of klacht over?

Hebt u een vraag voor het COA over uw huis of woonruimte? Bent u bijvoorbeeld niet blij met de woning die u is aangeboden? Op deze pagina helpen wij u verder met uw vraag.

Man loopt over terrein van AZC met lamp in de hand

Mijn vraag gaat over

 • Ik ben het niet eens met de aangeboden woning

  Heeft een gemeente een woning voor u gevonden en bent u hier niet blij mee? Als u deze woning niet vindt passen of u wilt niet in die gemeente wonen, praat hier dan eerst over met het COA. Vindt het COA ook dat de woning niet goed is? Dan krijgt u misschien een andere woonruimte aangeboden.

  Vindt het COA dat de woning wél goed is? Dan is het verstandig om hem wel aan te nemen. U moet namelijk de COA-locatie verlaten en dan hebt u geen woning. Het kan ook zijn dat het COA naar de rechter gaat om u uit het azc te zetten. Dit kost geld en dat moet u zelf betalen. U kunt vanuit de aangeboden woning daarna zelf op zoek gaan naar een beter passend huis.

  Is het COA al naar de rechter gegaan en wilt u advies of hulp? Neem dan contact op met het Juridisch Loket of uw advocaat of rechtsbijstandverlener.

  Gaan de gesprekken met COA niet goed? Dan mogen wij u misschien verder helpen. Wij kunnen er niet voor zorgen dat u een andere woning krijgt.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555