Nationale ombudsman ziet verbetering bij Noordelijk Belastingkantoor, maar houdt een vinger aan de pols

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Vrouw belt met mobiele telefoon (nieuwsbericht Noordelijk Belastingkantoor)

    De Nationale ombudsman ontving afgelopen jaren regelmatig klachten over de dienstverlening van het Noordelijk Belastingkantoor. Daarom vroeg Reinier van Zutphen, de Nationale ombudsman, om verbetering. Inmiddels is het aantal klachten sterk gedaald. Het Noordelijk Belastingkantoor heeft ons op de hoogte gebracht van de genomen maatregelen en inzichtelijk gemaakt hoe de dienstverlening is verbeterd. 

    De verbeterde dienstverlening heeft betrekking op de website, telefonie en afhandeling van bezwaar- en beroepschriften. De cijfers geven aan dat de telefonische wachttijd sterk is gedaald. De verbeteringen lijken positieve invloed te hebben op het aantal klachten dat de Nationale ombudsman ontvangt over het Noordelijk Belastingkantoor. Dit aantal is sinds juli 2019 gedaald ten opzichte van de maanden ervoor. Ook de Ombudsman Groningen, mevrouw Hermans, ziet een daling in klachten over het Noordelijk Belastingkantoor: “Na een grote stijging in 2019, zien ook wij in Groningen dit jaar een dalende lijn."

    In een brief aan de directeur van het Noordelijk Belastingkantoor laat de ombudsman weten blij te zijn met de verbeterde dienstverlening. Hij geeft hierin aan de ontwikkelingen te blijven volgen en vraagt om ook de cijfers van komende twee kwartalen met hem te delen. Nog voor de zomer willen de Nationale ombudsman en de Ombudsman Groningen in gesprek met het Noordelijk Belastingkantoor over de laatste ontwikkelingen.

    Bijlagen

    Brief aan directeur van Noordelijk Belastingkantoor (19 mei 2020) (pdf, 80.9 kB)