2005/401

Rapport

Rapport 2005/401

Verzoeker verzocht het CBR door middel van een eigen verklaring om de afgifte van een verklaring van geschiktheid tot het besturen van motorrijtuigen. Omdat de behandelend arts op de eigen verklaring een aantekening had gemaakt dat verzoeker bij in begeleiding was in verband met een alcoholprobleem, werd verzoeker gekeurd door een psychiater. Op grond van het keuringsrapport gaf het CBR de gevraagde verklaring niet af. Een jaar later gaf het CBR op grond van nieuwe keuringsgegevens een verklaring af voor de duur van een jaar en weer een later gaf het CBR op grond van keuringsgegevens van dat moment een verklaring af voor de duur van vijf jaar. Verzoeker verzocht het CBR in februari 2001 telefonisch om de gegevens betreffende zijn aanvragen uit de medische registratie te verwijderen. Het CBR weigerde dit en verzoeker diende hierover een klacht in bij de Nationale ombudsman.

De Nationale ombudsman achtte het redelijk dat het CBR het verzoek niet had ingewilligd aangezien op het moment dat verzoeker verzocht om verwijdering van de gegevens, de in het Reglement Medisch Archief CBR gestelde bewaringstermijn van medische gegevens nog niet was verstreken.

Instantie: Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Klacht:

Verzoek afgewezen om stukken te verwijderen betreffende verzoekers anvraag om een verklaring van geschiktheid uit de medische registratie .

Oordeel:

Niet gegrond