Mevrouw dient een klacht in bij de Nationale ombudsman. De klacht gaat over Sabewa Zeeland. Mevrouw heeft meerdere aanslagen ontvangen en vraagt aan Sabewa Zeeland of zij deze aanslagen niet hoeft te betalen (kwijtschelding). Om deze verzoeken te beoordelen, vraagt Sabewa Zeeland om informatie. Mevrouw stuurt de informatie op maar telkens vragen ze toch om meer of andere informatie. Mevrouw doet haar best maar het lijkt telkens niet goed te zijn. Uiteindelijk worden haar verzoeken ook nog eens afgewezen. Ten eerste omdat mevrouw een auto heeft aangeschaft en van dat geld had ze ook de aanslagen kunnen betalen. Ten tweede omdat mevrouw volgens Sabewa Zeeland elke maand genoeg overhoudt om de aanslagen van te betalen (betalingscapaciteit). Mevrouw is het hier niet mee eens.
De Nationale ombudsman heeft de klacht van mevrouw voorgelegd aan Sabewa Zeeland. Het was nooit de bedoeling geweest van Sabewa Zeeland om mevrouw onnodig lastig te vallen met de informatieverzoeken. Sabewa Zeeland maakt excuses en nodigt mevrouw uit voor een gesprek. Dit gesprek is door mevrouw als prettig ervaren. Mevrouw heeft uitgelegd wat volgens haar beter kan, wel blijft zij het oneens met de afwijzing van de kwijtscheldingsverzoeken.
De Nationale ombudsman vindt het belangrijk dat Sabewa Zeeland luistert naar de burger en leert van de ervaringen van de burger. In dit geval is dat gebeurd. De afwijzing van het kwijtscheldingsverzoeken kan de Nationale ombudsman ook volgen. Als er volgens de berekening betalingscapaciteit is dan moet je als burger de aanslagen betalen.