2006/335

Rapport

Een werknemer van verzoeker vroeg een deskundigenoordeel aan bij het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV). Werknemer wilde een second opinion inzake de reïntegratie-inspanningen van verzoeker.

Verzoeker klaagde erover dat het UWV hem naar aanleiding van het door zijn werknemer aangevraagde deskundigenoordeel niet had gehoord, terwijl het UWV de werknemer wel had gehoord.

De Nationale ombudsman overwoog dat, gelet op de door het UWV gegeven verklaring, in het bijzonder het feit dat het oordeel voor verzoeker positief was uitgevallen er voor het UWV geen reden bestond om verzoeker te horen naar aanleiding van het verzoek van werknemer om een deskundigenoordeel.

De Nationale ombudsman oordeelde dat het UWV niet in strijd met het vereiste van hoor en wederhoor had gehandeld door verzoeker niet te horen. Hij achtte de onderzochte gedraging behoorlijk.

Overige klachtonderdelen:

-het maken van opmerkingen in de toelichting bij het deskundigenoordeel

Instantie: UWV Rotterdam

Klacht:

In toelichting deskundigenoordeel opmerkingen gemaakt die niet stroken met de conclusie dat verzoeker voldoende en geschikte reïntegratie inspanningen heeft verricht.

Oordeel:

Gegrond

Instantie: UWV Rotterdam

Klacht:

Verzoeker niet gehoord.

Oordeel:

Niet gegrond