2005/393

Rapport

Verzoekster diende bij de Visadienst een verzoek in om advies inzake de verlening van een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) ten behoeve van haar echtgenoot. Hierbij overlegde zij haar salarisgegevens van twee werkgevers. Bij de ene werkgever werd haar salaris maandelijks uitbetaald en bij de andere vierwekelijks. De Visadienst brengt een negatief advies uit omdat niet voldaan zou worden aan de gestelde inkomenseis.

Verzoekster klaagt erover dat de Visadienst onterecht tot de conclusie komt dat zij niet voldoet aan de inkomenseis nu de Visadienst de hoogte van haar inkomen onjuist heeft berekend.

De No was van oordeel dat de Visadienst het inkomen van verzoekster onjuist heeft berekend nu uit het advies blijkt dat de Visadienst haar netto-inkomen bij de vierwekelijkse uitbetaling niet heeft omgerekend naar een maandinkomen. Het desbetreffende inkomen in het advies is het vierwekelijkse inkomen. Hierdoor kwam het netto-inkomen van verzoekster te laag uit waardoor zij niet voldeed aan de inkomenseis.

Doordat de inkomensgegevens van verzoekster niet adequaat zijn verwerkt is in strijd gehandeld met het vereiste van administratieve nauwkeurigheid. Klacht gegrond.

Instantie: Visadienst

Klacht:

Door onjuiste berekening inkomen negatief advies over verlening mvv echtgenoot wegens niet voldoen aan inkomensvereiste, .

Oordeel:

Gegrond