Nationale ombudsman bij Grondwetfestival op 29 maart

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    De bus van de Nationale ombudsman

    De Grondwet bestaat op 29 maart a.s. precies 200 jaar. Dat wordt op deze dag gevierd met het Grondwet Festival in Den Haag. De Nationale ombudsman is verankerd in de Grondwet en neemt ook deel aan het Festival.

    De Nederlandse Grondwet is na de Amerikaanse de oudste ter wereld. Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk heeft dit bijzondere en feestelijke moment uitgekozen om die dag zijn tweede nationale evenement te organiseren. Op 28 en 29 maart is de stad Den Haag het decor van het Grondwet Festival. Den Haag staat dan bol van de activiteiten die met de Grondwet te maken hebben. Deuren die normaal gesloten blijven voor publiek gaan eenmalig open: zo'n 25 instellingen in Den Haag die met de Grondwet te maken hebben laten zien wat hun betekenis is voor de inwoners van Nederland. Bezoekers kunnen door de stad het 'Grondwetpad' lopen dat langs al die instellingen leidt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Catshuis en de Trêveszaal, waar de ministerraad elke vrijdag bijeenkomt. Ook de Nationale ombudsman is present.

    Ombudsbus

    De Nationale ombudsman staat met de Ombudsbus voor hotel Des Indes. Vanuit de bus geven medewerkers van de ombudsman informatie over het werk van de Nationale ombudsman. Daarnaast is er een filmploeg die tips ophaalt voor de nieuwe ombudsman. Waar moet die zich mee bezig gaan houden volgens het publiek?

    Meer over het Grondwet Festival 2014

    Het festival is gratis toegankelijk. De variatie aan activiteiten maakt het festival geschikt voor jong en oud. Het programma duurt op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.