De Nationale ombudsman komt naar Zeeland

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in pop-up huiskamer

  Van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 oktober zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team in de provincie Zeeland. Wij gaan daar graag met u in gesprek. Hoe ervaart u de dienstverlening van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het CJIB of het UWV? Loopt u ergens tegenaan bij een overheidsinstantie? Wij horen graag wat er speelt. Kom vooral bij ons langs!

  Maak kennis met de Nationale ombudsman

  Vanuit een mobiel huiskamertje van 3 bij 3 meter vertelt het team van de ombudsman wat zij voor u kunnen betekenen. Iedereen is van harte welkom voor informatie over het werk van de ombudsman, om een vraag te stellen of een probleem met de overheid voor te leggen. Dan kijken we meteen of en hoe we u kunnen helpen.

  In de huiskamer kunt u kennismaken met Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en met de Zeeuwse ombudsman, Gertjan van der Brugge. De Nationale ombudsman is op alle locaties aanwezig, behalve in Goes. De Zeeuwse ombudsman is niet aanwezig in Tholen en Goes.

  Waar is het team van de ombudsman en hoe laat?

  • Woensdag 2 oktober

  Van 11.30 - 13.00 in Oostburg (Markt)

  Van 14.00 - 15.30 in Terneuzen (Markt)

  • Donderdag 3 oktober

  Van 11.30 - 13.00 in Middelburg (Markt)

  Van 14.00 - 15.30 in Kapelle (Parkeerterrein Jumbo, Weststraat)

  • Vrijdag 4 oktober

  Van 11.30 - 13.00 in Zierikzee (Grevelingenstraat)

  Van 16.00 - 17.30 in Tholen (Markt)

  • Zaterdag 5 oktober

  Van 11.00 - 12.30 in Goes (Grote Markt)

  Zeeuwse ombudsman en Nationale ombudsman

  In Zeeland zijn twee ombudsmannen actief: de Zeeuwse ombudsman en de Nationale ombudsman. De Zeeuwse ombudsman behandelt klachten over de Zeeuwse gemeenten, de Nationale ombudsman helpt bij problemen met de provincie, het waterschap en alle rijksoverheidsinstanties. De Zeeuwse ombudsman en de Nationale ombudsman werken nauw samen. De Zeeuwse ombudsman is er dan ook een groot deel van onze tour bij.

  Met zo veel mogelijk mensen in gesprek

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom brengen we twee keer per jaar een bezoek van drie dagen aan steeds een andere provincie. Zo krijgen we een goed beeld van wat er speelt aan problemen met de overheid. Tijdens onze tour door Nederland gaan we met zo veel mogelijk mensen in gesprek. Dat doen we vanuit onze mobiele huiskamer, maar ook tijdens werkbezoeken aan (overheids)instanties, en door met bestuurders te spreken. Dat laatste doen we in Zeeland samen met Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, substituut-ombudsman Joyce Sylvester en de Zeeuwse ombudsman.

  Zeeland is de negende halte van onze tour door Nederland. In 2020 zijn Gelderland en Flevoland aan de beurt.