Openbaar Ministerie

Waar heeft uw vraag mee te maken?

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt ervoor dat mensen die een misdaad hebben begaan, voor de rechter komen. Het Openbaar Ministerie werkt daarvoor onder andere samen met de politie. Ook zorgt het Openbaar Ministerie ervoor dat boetes worden betaald, en taakstraffen worden uitgevoerd.

Rechtbank

Het Openbaar Ministerie zorgt ervoor dat mensen die een misdaad hebben begaan, voor de rechter komen. Het Openbaar Ministerie werkt daarvoor onder andere samen met de politie. Ook zorgt het Openbaar Ministerie ervoor dat boetes worden betaald, en taakstraffen worden uitgevoerd.

Hebt u een klacht over het Openbaar Ministerie?

Probeer uw vraag of kwestie eerst met het Openbaar Ministerie zelf op te lossen. Op de website van het Openbaar Ministerie vindt u algemene informatie. U kunt ook een klacht indienen bij het Openbaar Ministerie zelf. Een officiële klacht moet namelijk behandeld worden, en u krijgt hierop altijd een reactie. Neem contact op met het Openbaar Ministerie.

Als u er niet uitkomt met het Openbaar Ministerie

Loopt u vast bij het Openbaar Ministerie? Bijvoorbeeld doordat afspraken niet worden nagekomen? Of u geen reactie op een brief of klacht krijgt? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag. Een klacht over het Openbaar Ministerie mogen wij alleen behandelen als u eerst zelf bij het Openbaar Ministerie hebt geklaagd. We zullen u in elk geval laten weten wat we voor u kunnen doen.

Dien online een klacht in of bel 0800 - 335 55 55 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij staan voor u klaar.

 

Waar heeft uw vraag mee te maken?