Noordelijk Belastingkantoor verbetert dienstverlening

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Man belt met mobiele telefoon

    Het Noordelijk Belastingkantoor (NBK) heeft behandeltermijnen en wachttijden tot een acceptabel niveau teruggebracht. Dit blijkt uit de cijfers van het NBK en uit het gedaalde aantal klachten dat de Nationale ombudsman over het NBK kreeg in 2020.

    Dit is voor de ombudsman aanleiding het monitoren van de dienstverlening van het kantoor te stoppen. De cijfers geven hem het vertrouwen dat de dienstverlening aan burgers van de aangesloten waterschappen en gemeenten inmiddels voldoende op orde is. Wel blijft de Nationale ombudsman klachten die hij krijgt over het NBK kritisch volgen.

    Werken aan betere dienstverlening

    De Nationale ombudsman kreeg vanaf eind 2018 regelmatig klachten over de dienstverlening van het NBK. Burgers klaagden over de lange behandelingsduur van bezwaar- en beroepschriften, kwijtscheldingsverzoeken en klachten, en over lange wachttijden aan de telefoon. De ombudsman heeft het NBK in maart 2019 gevraagd de kwartaalcijfers over de behandeltermijnen met hem te delen. Het NBK is gaan werken aan verbetering van hun dienstverlening. Vanaf begin 2020 begonnen de achterstanden bij het NBK structureel af te nemen en daalde ook het aantal klachten hierover bij de Nationale ombudsman. Ook de Ombudsman Groningen, mevrouw Hermans, constateerde die daling. De Nationale ombudsman heeft het NBK laten weten hun kwartaalcijfers niet langer te hoeven ontvangen. Hij neemt contact op met het NBK als daar aanleiding voor is.

    Bijlagen

    Brief aan Noordelijk Belasting Kantoor (pdf, 55.84 kB)