Ombudsman feliciteert 150 jaar Bronbeek

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Foto van oud-militairen

    Op 19 februari 2013 vierde Het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek (KTOMMB)  zijn 150-jarig bestaan. De toekomstig Veteranenombudsman Alex Brenninkmeijer liet zijn hartelijke felicitaties aan de commandant overbrengen door één van zijn medewerkers.

    De Nationale ombudsman liet weten dat hij alles gereed heeft om klachten van veteranen te behandelen. Het officiële startschot valt als de Algemene Maatregel van Bestuur in werking treedt.

    Onlangs heeft de Nationale ombudsman kennis gemaakt met de Minister van Defensie, mevrouw Hennis-Plasschaert. Hij heeft in dit gesprek aandacht gevraagd voor een aantal problemen die veteranen ervaren, zoals het keuringsprotocol dat moet worden doorlopen. Ook heeft hij kennis gemaakt met de nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) tevens Inspecteur der Veteranen. De IGK speelt een belangrijke rol bij het intern (binnen Defensie) proberen op te lossen van problemen. Op 28 februari 2013 is substituut-ombudsman F. Van Dooren aanwezig zijn bij de commando-overdracht over KTOMMB (Bronbeek).