Alex Brenninkmeijer nieuwe voorzitter Stichting Democratie en Media

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Foto van Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer (fotograaf Caren Huygel)

    Per 1 september a.s. is Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer voorzitter van de Stichting Democratie en Media. Daarmee volgt hij Els H. Swaab op die voorzitter is sinds 2003. Het gaat hier om een nevenfunctie die Brenninkmeijer gaat vervullen naast zijn functie als Nationale ombudsman.

    Stichting Democratie en Media

    De Stichting Democratie en Media ondersteunt projecten en initiatieven die zich richten op behoud van de pluriformiteit van de media en op versterking van kwaliteitsjournalistiek, als pijlers van de democratische rechtsstaat. Ook ondersteunt de Stichting nabestaanden van oud-medewerkers van Het Parool die door hun medewerking aan de verzetskrant getroffen zijn en herdenkt de Stichting gevallen Parool-medewerkers. Stichting Democratie en Media is sinds 2003 rechtsopvolger van de Stichting Het Parool.

    Raakpunten

    Brenninkmeijer ziet duidelijke raakpunten tussen zijn expertise en zijn huidige functie als Nationale ombudsman en de doelstellingen van Stichting Democratie en Media: 'Wij leven in wat we noemen een 'mediacratie' en een 'dramademocratie', waarbij de rol van de media in de democratie steeds om reflectie en terugkoppeling vraagt. Stichting Democratie en Media vormt –in aansluiting bij mijn werk als Nationale ombudsman een waardevol platform voor die reflectie. Graag draag ik als voorzitter van de Stichting bij aan een goede band tussen democratie en media.'