Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

48 resultaten gevonden

 1. Onderwerp 17 januari 2019

  Regelingen zorgverzekering

  Hebt u een vraag voor het CAK over een regeling rond de zorgverzekering? Zoals de wanbetalersregeling of de buitenlandregeling? Bent u het bijvoorbeeld niet eens met een beslissing van het CAK? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 januari 2019

  Het CAK zegt dat ik mijn zorgverzekering niet heb betaald en houdt geld in

  Heeft het CAK u laten weten dat u uw zorgverzekering niet hebt betaald? En dat u nu geld aan het CAK moet betalen? Dat mag het CAK doen.

  Lees meer
 3. Nieuwsbericht 27 september 2016

  Wanbetalersregeling zorgverzekering slecht uitgevoerd

  De Nationale ombudsman vindt dat de wanbetalersregeling voor zorgverzekeringen slecht wordt uitgevoerd. Burgers krijgen onvoldoende en onjuiste informatie, ze worden van het kastje naar de muur gestuurd, er wordt na jaren plotseling geïnd en ze worden op…
  Lees meer
 4. Vraagstuk 17 januari 2019

  Volgens het CAK ben ik onverzekerd, maar daar ben ik het niet mee eens

  Hebt u bericht gekregen van het CAK dat u niet verzekerd bent? Maar bent u het daar niet mee eens? Bijvoorbeeld omdat u wel verzekerd bent, of omdat u volgens de wet niet verzekerd hoeft te zijn?

  Lees meer
 5. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik heb bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het CAK, maar krijg geen reactie

  Hebt u bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het CAK? Maar u hebt hier nog geen reactie op gekregen? Dat is vervelend. Als u bezwaar maakt, krijgt u eerst bericht dat het CAK aan de slag gaat met uw bezwaar.

  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik woon in het buitenland en ben het niet eens met de zorgbijdrage die ik moet betalen

  Nederland heeft met EU-landen afspraken gemaakt over vergoeding van medische zorg. Woont u in een EU-land en ontvangt u pensioen of uitkering uit Nederland? Dan bent u geregistreerd bij het CAK. En u betaalt dan ook een bijdrage aan het CAK.

  Lees meer
 7. Column 1 oktober 2016

  Problemen met regeling voor wanbetalers zorgverzekering

  Anne* zit krap bij kas. Hierdoor heeft zij een achterstand opgelopen bij het betalen van haar zorgverzekeringspremie. Haar zorgverzekeraar heeft haar aangemeld bij Zorginstituut Nederland als wanbetaler. Dat betekent dat zij maandelijks een verhoogde…
  Lees meer
 8. Rapport 9 december 2015

  2015/167 ZINL moet met burger uitzoeken waarom de rekeningen voor bijdrage zorgverzekering zo hoog zijn

  Een gepensioneerde man, woonachtig in het buitenland, betaalt voor zijn zorgverzekering een bijdrage aan Zorginstituut Nederland (ZINL). ZINL verstuurt de jaarafrekeningen te laat waardoor de man een fors bedrag moet nabetalen. Hij sluit een betalingsregeling af. Er ontstaan vervolgens problemen rondom de betaling en de schuld loopt op tot 8.400 euro. ZINL schakelt een deurwaarder in en zorgt voor een nieuwe betalingsregeling met de deurwaarder. De man klaagt bij de Nationale ombudsman over de jaarlijkse naheffingen en de hoogte van de aanvullende betalingsregeling. De ombudsman vindt de klacht over de betalingsregeling niet gegrond, maar vindt wel dat er te weinig rekening is gehouden met de financiële omstandigheden. Het is niet behoorlijk dat ZINL niet met de man ging uitzoeken waarom de navorderingen zo hoog waren. ZINL heeft dit alsnog gedaan en informatie over navorderingen op de website gezet.
  Lees meer
 9. Nieuwsbericht 1 februari 2006

  Ombudsman signaleert knelpunt zorgverzekering

  Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer signaleert knelpunten in de uitvoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet voor Nederlanders die in het buitenland wonen. Hij heeft daarom gevraagd aan de voorzitter van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) om de…
  Lees meer
 10. Instantiegroep 17 januari 2019

  CAK

  Het CAK heeft verschillende taken rond de zorg in Nederland. Mensen die zorg krijgen vanuit wetten als de Wlz of de Wmo krijgen met het CAK te maken. Zo int het CAK de eigen bijdrage.

  Lees meer