Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

31 resultaten gevonden

 1. Nieuwsbericht 20 juli 2018

  Nationale ombudsman start onderzoek en meldpunt informatieverstrekking vergunningen

  Voor veel mensen is het een verrassing als er opeens een zendmast in de buurt verschijnt of als de buren een dakopbouw plaatsen. De Nationale ombudsman ontvangt regelmatig signalen van burgers die vinden dat zij niet voldoende worden geïnformeerd over het…
  Lees meer
 2. Onderwerp 17 december 2018

  Vergunningen

  Hebt u een vraag voor de gemeente over een vergunning? Wist u bijvoorbeeld niet dat uw buren ergens een vergunning voor hadden aangevraagd? Of hebt u een vergunning aangevraagd en hoort u niets van de gemeente? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 2 januari 2019

  Ik weet niet goed hoe ik een vergunning moet aanvragen

  Wilt u een vergunning aanvragen, maar hebt u niet genoeg informatie? Dat is vervelend, zeker als u niet weet waar u rekening mee moet houden.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 2 januari 2019

  Ik heb een vergunning aangevraagd, maar hoor niets van de gemeente

  Hebt u een vergunning aangevraagd, maar krijgt u geen reactie van de gemeente? Dat is vervelend, zeker als u nu niet weet waar u aan toe bent. De gemeente moet wel binnen een bepaalde tijd een beslissing nemen.

  Lees meer
 5. Vraagstuk 2 januari 2019

  Ik heb een vergunning aangevraagd, maar die is geweigerd

  Hebt u een vergunning aangevraagd? Maar heeft de gemeente besloten u deze niet te verlenen? Dat is vervelend. Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u er bezwaar tegen maken. Doe dit wel op tijd.

  Lees meer
 6. Vraagstuk 2 januari 2019

  Ik ben het niet eens met de vergunning die mijn buren hebben aangevraagd

  Hebben uw buren een vergunning aangevraagd, bijvoorbeeld voor een verbouwing? En bent u het niet eens met de plannen? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Maar dat kan alleen binnen een bepaalde tijd na de aanvraag.

  Lees meer
 7. Instantiegroep 17 december 2018

  Gemeente

  De gemeente zorgt dat mensen ín die gemeente goed kunnen leven en werken. Een gemeente heeft daarbij veel verschillende taken. Zo zorgt de gemeente bijvoorbeeld voor de openbare ruimte en veiligheid.

  Lees meer
 8. Nieuwsbericht 27 augustus 2018

  OLB zet stappen in verbetering taxivergunningverlening

  Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) gaat haar voortvarendheid, dienstverlening en informatieverstrekking verbeteren bij het verlenen van taxivergunningen. Nationale ombudsman Reinier van Zutphen wees het OLB erop dat het hele verleenproces oncontroleerbaar…
  Lees meer
 9. Column 21 juli 2018

  En opeens stond er een zendmast voor mijn raam

  Elke ochtend voordat hij zijn koffie drinkt en de krant leest, geniet Warmolt* even van zijn mooie uitzicht. In de gemeentelijke berichten leest hij dat er een vergunning is aangevraagd voor het vervangen en verplaatsen van een oude zendmast in de buurt.…
  Lees meer
 10. Nieuwsbericht 16 augustus 2017

  Ombudsman: Taxivergunningverlening Bonaire niet controleerbaar

  Mensen die op een wachtlijst staan voor een nieuwe taxivergunning op Bonaire, weten niet waar ze aan toe zijn en kunnen niet controleren of de toekenning wel eerlijk gaat. Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) garandeert zo onvoldoende objectiviteit bij het…
  Lees meer