Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

90 resultaten gevonden

 1. Nieuwsbericht 19 februari 2016

  Nationale ombudsman zoekt nieuwe Kinderombudsman

  Inmiddels is de reactietermijn voor deze vacature verstreken. De Nationale ombudsman stelt de vacature voor Kinderombudsman open. Hij zoekt per 1 april 2016 een krachtige persoonlijkheid voor het ambt van Kinderombudsman (m/v) die zich met hart en ziel wil…
  Lees meer
  Onderwerpen: 
 2. Rapport 21 september 2015

  2015/137 Defensie moet in vacaturetekst en sollicitatiegesprek duidelijk zijn over tijdelijke aanstelling

  Een man solliciteert in 2014 op een vacature bij Defensie Materiaal Organisatie (DMO). In de vacature staat dat het een dienstverband met vaste aanstelling (evt. proeftijd) betreft. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek wordt hem een tijdelijk contract met een proeftijd van 2 jaar aangeboden. De Nationale ombudsman vindt dat DMO door deze informatie een verkeerde verwachting wekt. De informatie in vacatures moet juist en volledig te zijn. Defensie onderkent dat deze wijze van vacaturepublicatie tot verwarring kan leiden en dat er meer aandacht gegeven zal worden aan de tijdelijke aard van de aanstelling. Het stopzetten van het veiligheidsonderzoek zodra duidelijk werd dat hij niet akkoord was met het contract, vindt de ombudsman redelijk.
  Lees meer
 3. Nieuwsbericht 28 januari 2016

  Nationale ombudsman: nieuwe accenten in organisatie

  Sinds 1 april 2015 is Reinier van Zutphen gestart als Nationale ombudsman. Vanzelfsprekend kijkt een nieuwe ombudsman met frisse ogen naar het ambt en de organisatie waar hij verantwoordelijk voor is. Hij formuleert ambities voor zijn ambtstermijn en kijkt…
  Lees meer
 4. Nieuwsbericht 19 januari 2016

  Nieuwe substituut-ombudsmannen

  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen gaat op zoek naar twee nieuwe substituut-ombudsmannen. Dit schrijft hij de voorzitter van de Tweede Kamer.
  Lees meer
 5. Tekstpagina 10 juni 2014

  Werken bij

  Heb je interesse in werken bij het Bureau Nationale ombudsman? Lees hieronder meer over onze werksfeer en wat wij te bieden hebben. Enthousiast en bevlogen Bij de Nationale ombudsman staat de burger centraal. Samen met zo’n 170 andere enthousiaste en bevlo…
  Lees meer
 6. Rapport 28 februari 2017

  2017/028 Werk-Leerbedrijf NEF verwijst naar onjuiste tweedelijns klachteninstantie

  Een man heeft een IOAW-uitkering (Inkomensvoorziening voor Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werknemers) en een werkcoach bij het Werk-Leerbedrijf NoardEast Fryslân (NEF) voor zijn re-integratie. Hij klaagt erover dat de werkcoach geen hoor en wederhoor heeft toegepast over zijn functioneren en dat zijn privacy is geschonden. De Nationale ombudsman vindt deze klachten gegrond. Zijn gedrag is nauwelijks vastgelegd en ook niet met hem besproken. Ook klaagt hij over de onjuiste doorverwijzing naar de gemeente in de klachtenprocedure. De ombudsman vraagt NEF om de bevoegdheid van de Nationale ombudsman in het klachtenreglement op te nemen en in de klachtafhandelingsbrieven een juiste verwijzing op te nemen.
  Lees meer
 7. Tekstpagina 29 januari 2016

  Vraag en antwoord wisseling Kinderombudsman

  Hoe gaat de procedure om een nieuwe Kinderombudsman te benoemen? Half januari heeft de Nationale ombudsman een brief gestuurd aan de Voorzitter van de Tweede Kamer over de vacatures van de substituut-ombudsmannen die per 1 april 2016 ontstaan. In deze brie…
  Lees meer
 8. Rapport 18 maart 1998

  1998/068

  Op 16 december 1996 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw L. en de heer K., beiden te Amsterdam, met een klacht over een gedraging van een consulente van het Arbeidsbureau Amsterdam-Zuid te Amsterdam.
  Lees meer
 9. Rapport 21 januari 2000

  2000/017

  Op 2 juni 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer P. te Nieuwegein, met een klacht over een gedraging van de Regionale Directie voor de Arbeidsvoorziening Midden Nederland.

  Lees meer
 10. Rapport 20 december 2000

  2000/372

  Op 10 december 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift, gedateerd 9 december 1999, van de heer O. te Maastricht, met een klacht over een gedraging van het arbeidsbureau te Maastricht.

  Lees meer