Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

301 resultaten gevonden

 1. Instantiegroep 17 december 2018

  UWV

  Het UWV helpt mensen die tijdelijk niet of helemaal niet meer kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat ze ontslagen zijn of ziek zijn. En daardoor in de WW, de WAO of de Ziektewet komen. Het UWV zorgt dat mensen dan een uitkering krijgen.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik verschil met het UWV van mening over mijn arbeidsongeschiktheid

  Verschilt u met het UWV van mening over uw arbeidsongeschiktheid? Dat is erg vervelend, zeker als dat gevolgen heeft voor uw uitkering.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 december 2018

  De arts of arbeidsdeskundige van het UWV heeft mij niet goed behandeld

  Vindt u dat de arts of arbeidsdeskundige van het UWV u niet goed heeft behandeld? Dat is erg vervelend, zeker als u zich niet serieus genomen voelt.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 17 december 2018

  Het UWV houdt geld in op mijn uitkering

  Krijgt u minder uitkering omdat u een schuld hebt bij het UWV? Dat is erg vervelend, zeker als u daardoor uw rekeningen niet kunt betalen. Als u een schuld bij het UWV niet betaalt, dan kan het UWV een bedrag inhouden op uw uitkering.

  Lees meer
 5. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik krijg een boete of minder uitkering omdat mijn gegevens niet klopten

  Hebt u een boete gekregen van het UWV of krijgt u minder uitkering? Dat is erg vervelend, zeker als u daardoor uw rekeningen niet kunt betalen.

  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik ben het niet eens met het deskundigenoordeel over mijn re-integratie

  Bent het niet eens met de uitkomst van het deskundigenoordeel van het UWV? Dat is erg vervelend, zeker als u weer aan het werk moet maar dat niet kan.

  Lees meer
 7. Rapport 9 mei 2017

  2017/059 UWV verzuimt om na ontvangst aanvraag deskundigenoordeel contact op te nemen met aanvrager

  Een vrouw vraagt een deskundigenoordeel aan bij het UWV maar klaagt over de informatieverstrekking. De uitkomst is gedeeld met haar werkgever en er is geen antwoord gegeven op haar vragen. De Nationale ombudsman vindt dat de vrouw via de informatie op het aanvraagformulier en de website had kunnen weten dat de uitkomst gedeeld wordt met werkgever en bedrijfsarts. De ombudsman vindt wel dat de arbeidsdeskundige contact met de vrouw had moeten opnemen om na te gaan waar het nu werkelijk om ging.
  Lees meer
 8. Rapport 27 augustus 2018

  2018/063 UWV moet bij procedure deskundigenoordeel werknemer én werkgever volledig informeren

  Een vrouw valt uit van haar werk en klaagt erover dat het UWV onvoldoende zorgvuldig te werk is gegaan bij de behandeling van een aanvraag om een deskundigenoordeel door haar werkgever. Ze is niet voorbereid op een gesprek met de arbeidsdeskundige omdat ze niet op de hoogte is van de aanvraag en de stukken waarmee haar werkgever de aanvraag onderbouwt. Ook krijgt ze niet de mogelijkheid om zelf relevante stukken aan te leveren. De Nationale ombudsman acht de klacht gegrond. Hij doet het UWV de aanbeveling om voortaan ook de werkgever of werknemer die niet de aanvrager van een deskundigenoordeel is een afschrift te sturen van de aanvraag en de bijlagen.
  Lees meer
 9. Nieuwsbericht 12 oktober 2018

  Veteranenombudsman: Maatwerk re-integratie gewonde veteranen ontbreekt

  Het UWV kan Defensie geen maatwerk bieden in langdurige re-integratietrajecten van (zwaar) gewonde veteranen. Dit is een van de conclusies van een onderzoek van de Veteranenombudsman naar de re-integratie van zieke of gewonde veteranen. Veteranenombudsman…
  Lees meer
 10. Nieuwsbericht 21 december 2017

  UWV en Belastingdienst moeten samenwerken om bestaansminimum te garanderen bij beslaglegging

  Het UWV en de Belastingdienst moeten er door goede samenwerking gezamenlijk voor zorgen dat mensen met schulden over een inkomen ter hoogte van het bestaansminimum kunnen blijven beschikken als er beslag wordt gelegd op hun uitkering. Dat schrijft de…
  Lees meer