Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

4 resultaten gevonden

 1. Rapport 13 november 2017

  2017/124 Erasmus MC legt onterecht toegangsverbod op aan gepensioneerde medewerker

  Een voormalig medewerker van het Erasmus Medisch Centrum mag een aantal lopende projecten afronden na zijn pensionering. Hij krijgt daarom een gastvrijheidsovereenkomst om de verschillende gebouwen te kunnen betreden. De Raad van Bestuur legt hem vervolgens een toegangsverbod op voor de publieke en niet publieke ruimtes omdat hij zich niet aan gemaakte afspraken zou houden. De ombudsman vindt deze maatregel te ingrijpend.
  Lees meer
  Onderwerpen: 
 2. Rapport 20 juni 2017

  2017/072 Detentiecentrum Zeist weigert echtpaar toegang zonder behoorlijke reden en geeft geen duidelijk toelichting waarom

  Een echtpaar dat regelmatig ingesloten vreemdelingen bezoekt, wordt de toegang ontzegd. De toelichting van de directeur over opruiend gedrag is niet afdoende. De gemachtigde van het echtpaar schakelt de ombudsman in. De Nationale ombudsman vindt beide klachten gegrond. Hij doet de aanbeveling aan Justitie in gesprek te gaan met het echtpaar om te kijken hoe het vertrouwen in Justitie hersteld kan worden.
  Lees meer
 3. Rapport 19 januari 2015

  2015/011 Gemeente Haarlem had vrouw moeten horen alvorens toegangs- en belverbod op te leggen

  Een vrouw krijgt van de gemeente Haarlem voor een halfjaar een toegangs- en belverbod. Ook mag de vrouw alleen contact zoeken met een aangewezen medewerker van de gemeente Haarlem, met wie ze een moeizame relatie heeft. De vrouw klaagt bij de Nationale ombudsman, die oordeelt dat het pand- en belverbod terecht is opgelegd omdat de vrouw al langere tijd scheldt, beledigt en ruzie zoekt. Dit gedrag is belastend voor de medewerkers van de gemeente Haarlem; een terechte reden ook om een vaste contactpersoon toe te wijzen. Wel had de gemeente Haarlem de incidenten moeten vastleggen en de vrouw moeten horen om vast te kunnen stellen wat er was gebeurd alvorens te besluiten het verbod op te leggen. De ombudsman beveelt het college van burgemeester en wethouders aan het Incidentenprotocol hierop aan te passen.
  Lees meer
 4. Rapport 23 maart 2010

  2010/059

  In de publiekshal en in een spreekkamer van het pand van de sociale dienst en het CWI hadden zich incidenten afgespeeld.

  Lees meer
  Onderwerpen: