Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

116 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet kinderopvangtoeslag terugbetalen

  Heeft de Belastingdienst u laten weten dat u kinderopvangtoeslag moet terugbetalen? U hebt dan waarschijnlijk meer toeslag gekregen dan waar u recht op hebt. Dat is vervelend.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet zorgtoeslag terugbetalen

  Heeft de Belastingdienst u laten weten dat u zorgtoeslag moet terugbetalen? U hebt dan waarschijnlijk meer toeslag gekregen dan waar u recht op hebt. Dat is vervelend.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet huurtoeslag terugbetalen

  Heeft de Belastingdienst u laten weten dat u huurtoeslag moet terugbetalen? U hebt dan waarschijnlijk meer toeslag gekregen dan waar u recht op hebt. Dat is vervelend.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet AOW terugbetalen, maar dat kan ik niet

  Moet u geld terugbetalen aan de SVB? Maar hebt u het geld nu niet? Dat is vervelend. U kunt de SVB dan vragen of u het bedrag in delen mag terug betalen, in plaats van in een keer.

  Lees meer
 5. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet kinderbijslag terugbetalen, maar dat kan ik niet

  Moet u geld terugbetalen aan de SVB? Maar hebt u het geld nu niet? Dat is vervelend. U kunt de SVB dan vragen of u het bedrag in delen mag terug betalen, in plaats van in een keer.  

  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet PGB terugbetalen aan de SVB, maar dat kan ik niet

  Moet u geld terugbetalen aan de SVB? Maar heeft u het geld nu niet? Dat is vervelend. U kunt de SVB dan vragen of u het bedrag in delen mag terug betalen, in plaats van in een keer. 

  Lees meer
 7. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik kan mijn studieschuld niet terugbetalen

  Lukt het u niet om uw studieschuld terug te betalen aan DUO? Dat is erg vervelend, zeker als u al krap bij kas zit. DUO kan u op verschillende manieren helpen.

  Lees meer
 8. Onderwerp 17 december 2018

  Studieschuld

  Hebt u een vraag voor DUO over een studieschuld? Weet u bijvoorbeeld niet hoe hoog het bedrag van uw studieschuld is? Of kunt u uw studieschuld niet terugbetalen? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 9. Nieuwsbericht 28 mei 2018

  Ombudsman vraagt Belastingdienst/Toeslagen om informatie over afschaffen huurtoeslag voor vakantiewoningen (update 28 mei 2018)

  De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft de directeur van Belastingdienst/Toeslagen een brief gestuurd met het verzoek om hem te informeren over het afschaffen van de huurtoeslag voor bewoners van vakantiewoningen. De ombudsman volgt dit…
  Lees meer
 10. Nieuwsbericht 19 april 2011

  Ombudsman: overheid moet zes miljoen euro terugbetalen aan Nederlandse pensionado's in het buitenland

  De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, vraagt de minister van Financiën, de minister van VWS en het College voor zorgverzekeringen om € 6.075.000 terug te betalen aan 13.500 Nederlanders in het buitenland. Gemiddeld gaat het bij deze groep om € 450…
  Lees meer