Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

26 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  Het inkomen van mijn ouders telt mee voor mijn studiefinanciering

  Om te bepalen hoeveel studiefinanciering een student krijgt, kijkt DUO onder andere naar het inkomen van de ouders. Maar hebt u geen contact meer met een van uw ouders, of is er ruzie? Dan kunt u DUO vragen om dit inkomen niet mee te laten tellen.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  DUO heeft mijn studiefinanciering stopgezet

  Heeft DUO uw studiefinanciering stopgezet en bent u het daar niet mee eens? Dat is vervelend, zeker als u daardoor minder te besteden hebt. U kunt bezwaar maken tegen de beslissing van DUO. Hiervoor moet u een brief schrijven aan DUO.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik hoor niets over mijn aanvraag voor studiefinanciering

  Hebt u studiefinanciering aangevraagd bij DUO, maar krijgt u geen reactie? Dat is erg vervelend, zeker als u hierdoor minder te besteden hebt dan u had verwacht.

  Lees meer
 4. Onderwerp 17 december 2018

  Studiefinanciering

  Hebt u een vraag voor DUO over studiefinanciering? Is uw studiefinanciering bijvoorbeeld stopgezet of moet u studiefinanciering terugbetalen? Op deze pagina helpen wij u verder. Ook als u een andere vraag hebt over studiefinanciering.

  Lees meer
 5. Instantiegroep 17 december 2018

  DUO

  De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) regelt veel rond studeren en onderwijs in Nederland. DUO houdt bijvoorbeeld bij wie er studeert, en betaalt de studiefinanciering aan studenten. Ook int DUO de studieschuld van mensen die geld hebben geleend.

  Lees meer
 6. Column 20 oktober 2018

  Systeemfout. Probeert u het later nog eens.

  Joerie* vertrekt in het voorjaar voor een half jaar naar Italië om te studeren. Omdat zijn woonsituatie daardoor verandert, heeft hij recht op een hogere studiefinanciering. Mooi meegenomen, hij zet alles in gang via DUO. Helaas loopt alles anders. De…
  Lees meer
 7. Column 5 mei 2018

  Kleine fout met grote gevolgen

  Sanne* studeert geneeskunde en woont nog bij haar ouders. Dat is heel gezellig, maar ze zou het liefste op kamers gaan. Na een paar maanden treinen vindt ze een kamer in haar studiestad. Op maar tien minuutjes fietsen van de universiteit, vlakbij het…
  Lees meer
 8. Column 2 september 2017

  Op bezoek in Noord-Brabant

  Elke week schrijf ik in deze column over diverse problemen die mensen hebben met de overheid. Zo schreef ik over Marja* die door de politie werd meegenomen omdat de politie dacht dat zij een verward persoon was. Of het verhaal van Desi* die niet wist dat…
  Lees meer
 9. Rapport 29 december 2015

  2015/185 DUO had kunnen voorkomen dat studente alsnog kosten voor onterechte beslaglegging moet betalen

  DUO laat wegens openstaande schulden een deurwaarder een beslag leggen op de bankrekening van een studente. Door gewijzigd beleid blijkt het beslag onterecht maar ondanks betaling in termijnen worden er toch deurwaarderskosten in rekening gebracht. De Nationale ombudsman vind dat DUO de studente en de deurwaarder had moeten inlichten dat de deurwaarderskosten niet voor rekening van de verzoekster zouden komen.
  Lees meer
 10. Column 1 april 2017

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee

  Desi* stopt met haar studie. Ze geeft dit netjes door aan DUO. Die laat haar weten dat haar studiefinanciering wordt stopgezet. Na een half jaar krijgt ze ineens rekeningen voor haar studentenreisproduct. Dit moet een vergissing zijn, denkt ze, want ze…
  Lees meer