Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

232 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie is in mijn woning geweest en nu heb ik schade

  Is de politie in uw woning geweest en heeft u daardoor schade? Dat is erg vervelend, ook als het geld kost om de schade op te lossen. Zeker als de politie met geweld uw woning is binnengekomen, is er al snel schade.

  Lees meer
 2. Onderwerp 17 december 2018

  Binnentreden woning

  Hebt u een vraag voor de politie over het binnentreden in uw woning? Is de politie bijvoorbeeld binnen geweest zonder uw toestemming? Hebt u schade nadat de politie uw woning is binnen geweest? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 3. Rapport 21 januari 2019

  2019/007 Politie vergoedt schade aan ingevorderde bus niet

  De eigenaar van een busverhuurbedrijf klaagt over het niet nakomen van een toezegging door de politie. Die had zijn bus gevorderd om een groep voetbalsupporters te vervoeren nadat hij –uit angst voor vernieling- de groep niet wilde vervoeren. De politie had hem toegezegd eventuele schade te vergoeden. De eigenaar doet aangifte tegen de supporters wegens vernieling maar die wordt geseponeerd. De politie weigert vervolgens de vernielingen te vergoeden en zegt dat de bus feitelijk niet was gevorderd. De ombudsman oordeelt dat de politie meer oog had moeten hebben voor de positie van de eigenaar en had moeten kijken naar oplossingsmogelijkheden. De ombudsman doet de aanbeveling om binnen zes weken te kijken naar de mogelijkheden en een passende oplossing.
  Lees meer
 4. Nieuwsbericht 19 mei 2016

  Overlast of schade door een boom? Dit kunt u doen:

  Regelmatig krijgt de Nationale ombudsman klachten van mensen die overlast of schade door een boom hebben. Vaak loopt het contact tussen hen en de gemeente niet goed. De ombudsman heeft daarom een bomenwijzer uitgebracht. Daarin ziet u wat u kunt doen met…
  Lees meer
 5. Rapport 4 juli 2017

  2017/076 Politie Zeeland-West-Brabant handelt onzorgvuldig na schade aan een auto veroorzaakt door een derde

  Een man op leeftijd is met zijn auto betrokken bij een aanrijding met een scooter. Een omstander denkt dat hij wil wegrijden en grijpt de autosleutels door het openstaande raampje uit het contactslot. Er ontstaat hierdoor schade aan de auto en de man belt de politie. Doordat de politie de gegevens van de omstander niet heeft genoteerd en het schadeformulier niet goed heeft ingevuld is zijn verzoek om schadevergoeding afgewezen. De Nationale ombudsman vindt dat de politie de gegevens van de omstander had moeten noteren. De klacht over het schadeformulier is niet gegrond, omdat de man zelf heeft getekend. De ombudsman vraagt de politie om alsnog een gebaar te maken richting de man.
  Lees meer
 6. Rapport 29 oktober 2014

  2014/150 Politie draait niet op voor schade als gevolg van forceren woning verdachte

  Man die verdacht is van een strafbaar feit klaagt dat een arrestatieteam van de politie Oost-Brabant buitensporig veel schade heeft aangericht bij het binnentreden van zijn woning. De Nationale ombudsman stelt vast dat er voldoende reden was voor de inzet van een arrestatieteam. Verder overweegt hij dat het met geweld binnendringen van een woning een van de standaardprocedures van het arrestatieteam is en dat de rechercheofficier er toestemming voor had gegeven. De schade aan de ruiten, kozijnen en gordijnen kon het arrestatieteam daarom niet worden verweten. Het is daarnaast niet aannemelijk dat het arrestatieteam de schade aan de iPad en iPhone, het bankstel, de steenstrips en het stucwerk heeft veroorzaakt.
  Lees meer
 7. Nieuwsbericht 19 december 2017

  Ombudsman vraagt minister van Infrastructuur en Waterstaat om informatie over betrekken burgers bij besluitvorming Lelystad Airport

  De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft de minister van Infrastructuur & Waterstaat een brief gestuurd met het verzoek om hem te informeren over inspraak en participatie van burgers met betrekking tot de besluitvorming rond Lelystad Airport.
  Lees meer
 8. Nieuwsbericht 13 juli 2018

  Nationale ombudsman en Kinderombudsman: leren van versterkingsoperatie Groningen

  Er zijn in het belang van de Groningers inmiddels een aantal stappen in de goede richting gezet: de gaswinning wordt versneld verlaagd en er is een schadeprotocol voor nieuwe schades. Tegelijkertijd blijkt uit verkennend onderzoek van de Nationale…
  Lees meer
 9. Rapport 7 juli 2015

  2015/112 Rijkswaterstaat weigert schade aan auto te vergoeden

  Man rijdt over de A12 van Veenendaal naar Utrecht. Er ligt een grote pylon op de weg die hij niet kan ontwijken. Rijkwaterstaat weigert de schade aan zijn auto te vergoeden. De Nationale ombudsman beoordeelt een verzoek om schadevergoeding op basis van zijn Schadevergoedingswijzer. De ombudsman vindt dat RWS in redelijkheid kon stellen niet aansprakelijk voor de schade te zijn. Het is niet aannemelijk dat pylon is achtergelaten door een aannemer die daar heeft gewerkt en dat de weginspecteur dit over het hoofd heeft gezien.
  Lees meer
 10. Vraagstuk 13 februari 2019

  Ik ben slachtoffer van een misdrijf, maar ik krijg geen schadevergoeding

  Bent u slachtoffer van een misdrijf, en hebt u daarvan schade? Dan is het vervelend als u geen schadevergoeding krijgt. Of als u niet zeker weet of u hier recht op hebt. Soms wordt er geen dader gevonden.

  Lees meer