Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

357 resultaten gevonden

 1. Tekstpagina 16 september 2014

  Verhalen van anderen

  Heeft u een probleem met een overheidsinstantie? En komt u er samen met die instantie niet uit? U bent niet de enige. Jaarlijks helpt de Nationale ombudsman duizenden mensen. Zoals Iris, meneer Klein Haneveld en mevrouw De Keijzer-Steur. Bekijk hieronder…
  Lees meer
 2. Folder / brochure 17 februari 2017

  Gaat het mis tussen een veteraan en een (overheids)instantie? Dan staan wij voor u klaar

  De Veteranenombudsman is er voor veteranen die een probleem hebben met een overheidsinstantie of een niet-overheidsinstantie, zoals het ministerie van Defensie, het ABP, het UWV en gemeenten. Deze brochure bevat algemene informatie over het indienen van…
  Lees meer
 3. Nieuwsbericht 17 januari 2019

  Veteranenombudsman onderzoekt maandenlange wachttijden bij uitvoering militair invaliditeitspensioen

  Nationale ombudsman, tevens Veteranenombudsman, Reinier van Zutphen, heeft in een brandbrief aan minister Bijleveld aangedrongen op een oplossing voor de onaanvaardbaar lange wachttijden bij de uitvoering van het militair invaliditeitspensioen. Ook kondigt…
  Lees meer
 4. Nieuwsbericht 18 januari 2019

  Nationale ombudsman: meld klachten over beschut werken

  De Nationale ombudsman ontvangt geregeld signalen van mensen over problemen met beschut werk. Om beter zicht te krijgen op de aard en omvang van de problemen, roept de ombudsman op knelpunten bij hem te melden. Reinier van Zutphen: "Ik maak mij zorgen over…
  Lees meer
 5. Onderwerp 17 december 2018

  Bekeuring

  Hebt u een vraag voor de politie over een bekeuring? Bent u het bijvoorbeeld niet eens met een bekeuring die u hebt gekregen? Of is het betalen van de boete een probleem? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 6. Instantiegroep 17 december 2018

  Belastingdienst

  De Belastingdienst heeft verschillende taken. Zo zorgt de Belastingdienst dat mensen die in Nederland wonen of werken belasting betalen. Zoals inkomstenbelasting. Daarnaast betaalt de Belastingdienst ook toeslagen uit.

  Lees meer
 7. Instantiegroep 17 december 2018

  CJIB

  Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) hoort bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het CJIB zorgt dat boetes betaald worden, en dat straffen van de rechter worden uitgevoerd. De meeste mensen kennen het CJIB van de verkeersboetes.

  Lees meer
 8. Instantiegroep 17 december 2018

  SVB

  De Sociale Verzekeringsbank (SVB) regelt verschillende uitkeringen in opdracht van de overheid. Iedereen kan met de SVB te maken krijgen. De SVB zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen kinderbijslag krijgen, of een AOW-pensioen.

  Lees meer
 9. Instantiegroep 17 december 2018

  Politie

  De politie zorgt voor veiligheid, voor iedereen in Nederland. Door mensen te helpen als er problemen zijn, de orde op straat te handhaven, en criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Voor verschillende gebieden en onderwerpen is er politie.

  Lees meer
 10. Instantiegroep 17 december 2018

  UWV

  Het UWV helpt mensen die tijdelijk niet of helemaal niet meer kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat ze ontslagen zijn of ziek zijn. En daardoor in de WW, de WAO of de Ziektewet komen. Het UWV zorgt dat mensen dan een uitkering krijgen.

  Lees meer