Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

5 resultaten gevonden

 1. Rapport 2 oktober 2017

  2017/111 UWV moet beslissing pandverbod zorgvuldiger nemen

  Man heeft een onaangenaam gesprek met een arbeidsdeskundige van het UWV. Hij wordt door een beveiliger het gebouw uit begeleid en krijgt een pandverbod van twee jaar. De Nationale ombudsman vindt dat een ingrijpende maatregel als een pandverbod zorgvuldig moet worden genomen, onder andere met hoor en wederhoor. Hij heeft er kennis van genomen dat het UWV betere informatie geeft over hoe wordt omgegaan met agressief gedrag van burgers.
  Lees meer
  Onderwerpen: 
 2. Column 25 augustus 2018

  U bent hier niet meer welkom

  Omdat hij bijna twee jaar ziek is, vraagt Stanly* een WIA-uitkering aan bij het UWV. Na een beoordeling door de verzekeringsarts heeft hij nog een gesprek met de arbeidsdeskundige. Dit gesprek loopt allesbehalve prettig. Stanly wordt uiteindelijk door de…
  Lees meer
  Onderwerpen: 
 3. Rapport 23 maart 2010

  2010/059

  In de publiekshal en in een spreekkamer van het pand van de sociale dienst en het CWI hadden zich incidenten afgespeeld.

  Lees meer
  Onderwerpen: 
 4. Rapport 5 maart 2012

  2012/029: Man klaagt over gebrek aan motivering voor opgelegd algeheel gebouwenverbod

  Bijstandsgerechtigde uit Heerlen wordt door de gemeente niet meer begeleid naar werk. De man reageert beledigend en agressief en krijgt een gebouwenverbod voor onbepaalde tijd. De Nationale ombudsman vindt dat de gemeente onvoldoende heeft gemotiveerd waarom de man dat verbod kreeg. Hij doet de aanbeveling het verbod, dat inmiddels anderhalf jaar geldt, per direct op te heffen.
  Lees meer
 5. Rapport 23 april 2010

  2010/092

  Verzoekers partner ontvangt in verband met psychische klachten een WAO-uitkering en moest voor een herkeuring bij het UWV komen. Verzoeker ging mee als begeleider en hem werd de toegang ontzegd in verband met door hem per telefoon geuite bedreigingen.

  Lees meer