Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

3 resultaten gevonden

 1. Rapport 23 mei 2018

  2018/031 Gemeente Tilburg schiet tekort in goede informatieverstrekking tijdens traject schuldhulpverlening

  Een vrouw vraagt twee keer vlak na elkaar schuldhulpverlening aan bij de gemeente Tilburg. De gemeente beëindigt het tweede traject zonder een beëindigingsregeling te treffen. Ze klaagt erover dat de gemeente haar tijdens de klachtbehandeling onvoldoende informatie heeft verstrekt en te traag heeft gehandeld. De Nationale ombudsman vindt dat de gemeente inderdaad tekort is geschoten in de informatieverstrekking en in het tweede traject niet voortvarend heeft gehandeld. De klacht is deels gegrond.
  Lees meer
 2. Rapport 11 april 2012

  2012/060: Schuldenaar klaagt dat twee gerechtsdeurwaarderskantoren geen tweede inlichtingenformulier hadden gestuurd

  Man met aanzienlijke schulden bij verschillende schuldeisers probeert met een schuldregelingstraject zijn problemen op te lossen. Tijdens dat traject vraagt een gerechtsdeurwaarder R hem in een brief informatie te geven over zijn inkomsten en vaste lasten. De man stuurt het inlichtingenformulier niet terug en pas negen maanden later legt de deurwaarder beslag. De Nationale ombudsman vindt dat de deurwaarder nu er zoveel tijd was verstreken de man nog wel eens om inlichtingen had mogen vragen voordat hij tot beslaglegging overging, de inkomenspositie van de man had namelijk kunnen wijzigen. Verder heeft de deurwaarder geen contact opgenomen met de Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam om deze te informeren dat hij niet binnen de gestelde termijn op een betalingsvoorstel kon reageren. Het verwijt dat de deurwaarders snel beslag hebben gelegd ten gunste van een schuldeiser voordat andere schuldeisers dat konden doen, vindt de ombudsman niet terecht.
  Lees meer
 3. Rapport 19 april 2010

  2010/089

  Verzoeksters zoon raakte na een ongeval arbeidsongeschikt. Ook als gevolg van relationele problemen ontstonden er schulden in verband waarmee hij in juli 2006 een aanvraag om schuldhulpverlening indiende bij de Stadsbank Leiden.

  Lees meer