Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

29 resultaten gevonden

 1. Nieuwsbericht 6 september 2017

  "Hoezo MijnOverheid?" – Tips voor problemen met MijnOverheid en de Berichtenbox

  De Nationale ombudsman ontvangt steeds meer klachten over overheidsinstanties die digitaal berichten versturen. Een grote groep mensen raakt daardoor in de problemen. Post van de SVB, de RDW, het UWV of de gemeente wordt gemist met nadelige gevolgen, zoals…
  Lees meer
 2. Nieuwsbericht 6 september 2017

  (Update 28 november 2018) "Hoezo MIJNOverheid?" BZK, maak regierol digitalisering overheidscommunicatie waar!

  Koen (35) heeft zijn MijnOverheid-account al jaren geleden geactiveerd. Handig, zo'n digitale brievenbus. Hij kreeg zijn post ook nog op papier, dus hij keek eigenlijk nooit meer in zijn Berichtenbox.
  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik wil me afmelden voor MijnOverheid

  Iedereen van veertien jaar of ouder heeft een account op MijnOverheid. U kunt zich niet afmelden. Maar u kunt MijnOverheid wel zo instellen dat u het niet hoeft te gebruiken.

  Lees meer
 4. Nieuwsbericht 14 februari 2017

  Onderzoek Nationale ombudsman naar MijnOverheid en digitale overheidspostbus Berichtenbox

  Voor veel mensen is MijnOverheid.nl met de digitale overheidspostbus Berichtenbox een uitkomst, maar niet iedereen kan of wil hier gebruik van maken. Ook mensen die met een computer overweg kunnen, lopen toch tegen problemen aan. Zo lopen mensen het risico…
  Lees meer
 5. Nieuwsbericht 30 maart 2018

  Ombudsman start onderzoek naar digitale post overledenen

  Nabestaanden geven aan dat overheidsinstanties berichten blijven sturen naar de digitale Berichtenbox van een overledene. De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen start een onderzoek hiernaar. Tijdens eerder onderzoek naar de Berichtenbox en MijnOverheid…
  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb digitale post van de Belastingdienst gemist

  Hebt u een digitaal bericht van Belastingdienst gemist? En daardoor belangrijke informatie niet gezien? Dat is vervelend. U kunt zelf instellen dat u een melding krijgt als er bericht van de Belastingdienst is.

  Lees meer
 7. Nieuwsbericht 3 september 2018

  Overheid moet nabestaanden snel digitaal beter bedienen

  Liesbeth (68) krijgt steeds maar bericht dat er post van de Belastingdienst voor haar echtgenoot in zijn Berichtenbox zit. Maar hij is vorig jaar overleden. Ze belt verschillende keren met het nabestaandenloket van de Belastingdienst. Maar er komt geen…
  Lees meer
 8. Vraagstuk 17 januari 2019

  Mijn gegevens op Mijnoverheid.nl kloppen niet

  Het is belangrijk dat de informatie die de overheid van u heeft ook juist is. Kloppen uw gegevens op MijnOverheid niet? Dat is vervelend. Dat kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw belastingen, toeslagen of uitkering.

  Lees meer
 9. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik heb een bericht gemist in de Berichtenbox en nu heb ik een boete

  Hebt u een bericht in de Berichtenbox op MijnOverheid gemist? Of meerdere berichten? En hebt u daardoor een aanmaning of boete gekregen? Dat is erg vervelend. Neem snel contact op met de overheidsinstantie die de berichten heeft gestuurd.

  Lees meer
 10. Onderzoek 6 september 2017

  2017/098 Onderzoek naar knelpunten voor burgers bij MijnOverheid

  Wat mogen burgers in redelijkheid verwachten van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met betrekking tot de werking van MijnOverheid en daarbinnen specifiek de Berichtenbox?
  Lees meer