Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

30 resultaten gevonden

 1. Nieuwsbericht 17 april 2018

  Ombudsman onderzoekt inburgering

  De Nationale ombudsman start een onderzoek naar inburgering. In dit onderzoek brengt hij het perspectief van de inburgeraar actief in bij de voorgenomen stelselherzieningen van de verantwoordelijk minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarbij is…
  Lees meer
 2. Onderzoek 10 oktober 2018

  2018/065 Een valse start: een onderzoek naar behoorlijke inburgering

  Onderzoek uit eigen beweging naar behoorlijke inburgering. De overheid maakt het inburgeraars moeilijk om mee te doen in de samenleving. Inburgeraars moeten aan allerlei eisen voldoen om in te burgeren en moeten tegelijkertijd hun leven op de rit krijgen in het land dat ze niet kennen en waar ze de taal niet spreken. De focus van de ombudsman is uitdrukkelijk het perspectief van de inburgeraar: wat mogen zij van de overheid verwachten waar het gaat om inburgering?
  Lees meer
 3. Onderwerp 31 januari 2019

  Inburgering IND

  Hebt u een vraag voor de IND over inburgering? Hebt u bijvoorbeeld inburgeringsexamen gedaan, maar mag u uw examen niet meer bekijken? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 4. Onderwerp 17 december 2018

  Inburgering

  Hebt u een vraag voor DUO over inburgering? Hebt u bijvoorbeeld het inburgeringsexamen niet gehaald? Of krijgt u mogelijk een boete die u niet kunt betalen? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 5. Tekstpagina 29 augustus 2018

  Inburgering van je vakantieliefde

  Maaike* ontmoette Alan* tijdens een vakantie in Argentinië. Alan, een geboren en getogen Argentijn, kwam voor de liefde voor Maaike naar Nederland. Ze trouwden en hebben inmiddels drie kinderen. Alan moest inburgeren, maar dat ging niet vanzelf. Hij…
  Lees meer
 6. Video 10 oktober 2018

  Valse start: een onderzoek naar inburgering

  De Nationale ombudsman presenteerde woensdag 10 oktober zijn onderzoek naar inburgering 'Valse Start". De overheid maakt het inburgeraars moeilijk om mee te doen in de samenleving. Dat zegt de Nationale ombudsman naar aanleiding van zijn onderzoek naar…
  Lees meer
 7. Nieuwsbericht 8 februari 2018

  Van privacy tot inburgering, big data en participatie burgers bij grote infrastructurele projecten

  Nationale ombudsman presenteert onderzoeksagenda 2018 De Nationale ombudsman onderzoekt in 2018 onder andere de digitale formulieren van de overheid, de participatie van burgers bij grote infrastructurele projecten in hun woonomgeving, inburgering,…
  Lees meer
 8. Vraagstuk 31 januari 2019

  Ik kan niet naturaliseren omdat ik niet kan inburgeren

  Als u de Nederlandse nationaliteit wilt aanvragen, moet u ingeburgerd zijn. Kunt u niet inburgeren of denkt u dat dat niet hoeft? Dan kunt u misschien vrijstelling krijgen.

  Lees meer
 9. Vraagstuk 31 januari 2019

  Ik heb het inburgeringsexamen gemaakt, maar mag dat niet meer bekijken

  Hebt u inburgeringsexamen gedaan, maar mag u dit examen niet meer bekijken? Dat is vervelend, zeker als u nu niet kunt leren van de gemaakte fouten.

  Lees meer
 10. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik ben niet geslaagd voor mijn inburgeringsexamen

  Bent u niet geslaagd voor uw inburgeringsexamen? Dat is erg vervelend, zeker als u niet meer zoveel tijd heeft om in te burgeren. De inburgeringstermijn is 3 jaar. Als u het inburgeringsexamen niet haalt, moet u het opnieuw doen.

  Lees meer