Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

3 resultaten gevonden

 1. Rapport 16 januari 2018

  2018/002 Gemeente Zeist informeert voldoende over verkoop van groenstrook maar is niet transparant als er vragen over zijn

  Een vrouw klaagt over een gebrek aan antwoorden van de gemeente Zeist op de vragen over de verkoop van een aantal groenstroken in haar straat. Die is nu een stuk minder groen. De ombudsman vindt dat de gemeente de betrokken bewoners goed heeft geïnformeerd over de beslissing tot verkoop van het groen. Maar op vragen van de vrouw over de gang van zaken rondom de verkoop heeft de gemeente onvoldoende gereageerd.
  Lees meer
  Onderwerpen: 
 2. Rapport 11 maart 2015

  2015/045 Gemeente Helmond kan man redelijkerwijs aansprakelijk stellen voor onherstelbaar beschadigen gemeenteboom

  Een man pleegt al jaren onderhoud aan gemeentegroen achter zijn huis zonder uitdrukkelijke toestemming van de gemeente. De gemeente stelt hem aansprakelijk omdat hij een gemeenteboom zo ver snoeit dat de boom onherstelbaar is beschadigd. De gemeente claimt bij hem de kosten van onder andere het vervangen van de boom door een nieuwe van € 618,50, waarover de man klaagt. De Nationale ombudsman vindt de aansprakelijkheidstelling echter niet onredelijk. Of de claim gegrond is, is aan de rechter. Wel stelt hij dat persoonlijk contact in de vorm van een telefoontje naar de man alvorens de factuur te sturen beter was geweest.
  Lees meer
 3. Rapport 13 januari 2015

  2015/008 Gemeente Ouder-Amstel verkoopt gemeentegrond in strijd met eigen beleid en communicatie naar omwonenden

  Een vrouw koopt net als haar drie buren een stuk gemeentegrond achter hun achtertuinen van de gemeente Ouder-Amstel. Later blijkt dat een strook grond die eerst niet verkocht zou worden vanwege onverplaatsbare kabels in de grond, toch verkocht wordt aan de eigenaar van het aangrenzende perceel, een voormalig gemeenteraadslid. De vrouw en haar buren zijn het niet eens met de gang van zaken. De Nationale ombudsman stelt op basis van het onderzoek vast dat de gemeente niet heeft gehandeld volgens haar uitgiftebeleid van woninggroen en hetgeen ze eerder naar bewoners heeft gecommuniceerd. Doordat de gemeente niet transparant heeft gehandeld, heeft de indruk kunnen ontstaan van vriendjespolitiek.
  Lees meer