Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

5 resultaten gevonden

 1. Rapport 5 september 2018

  2018/066 Politie Noord-Nederland moet gedragslijn naar klagende man bijstellen

  Man vraagt bij de politie Noord-Nederland op hoe zijn meldingen zijn geregistreerd. Hij heeft zes jaar daarvoor diverse meldingen gedaan, onder andere over zijn buren. Er zijn meldingen 'verdwenen' en de politie past de 'nood en dood regeling' (uitsluitend bij nood contact opnemen met de politie) op hem toe, terwijl hij dat niet wist. De ombudsman vindt dat de politie niet jarenlang een aparte werkwijze via een vaste politie-ambtenaar had mogen hanteren.
  Lees meer
 2. Tekstpagina 9 oktober 2018

  Bereikbaar voor alle burgers?

  'Wees duidelijk over een gedragslijn' Remco Pieters* woont met zijn vrouw in een fijn huis. Maar ook al is het huis nog zo fijn, hij heeft ook met zijn buren te maken. En daar heeft hij pech mee. Hij vindt dat ze te veel lawaai maken. Muziek, deuren,…
  Lees meer
 3. Rapport 14 november 2017

  2017/126 Gemeente Oldambt moet beëindigen van klachtbehandeling beter motiveren

  Een man stuurt grote hoeveelheden berichten naar de gemeente Oldambt omdat hij geen reactie ontvangt op informatieverzoeken omtrent de WOZ-waarde van zijn woning. Hij krijgt een brief van de burgemeester met een uitnodiging om te praten over de achtergrond van deze berichten. Hij weigert tot twee keer toe en krijgt dan een gedragslijn voor communicatie met de gemeente opgelegd. Ook is hiermee de klachtafhandeling afgerond. Volgens de Nationale ombudsman had de gemeente deze beslissing beter moeten onderbouwen.
  Lees meer
 4. Rapport 17 mei 2013

  2013/050: Man klaagt dat UWV zijn ZW-uitkering op verkeerde rekening stort

  Man heeft een WW-uitkering en vraagt het UWV Amsterdam de uitkering op een ander rekeningnummer te storten. De man wordt ziek en het UWV stort de ZW-uitkering op het oude rekeningnnummer. Maar omdat de man op die rekening rood staat, kan hij dat geld niet opnemen. De Nationale ombudsman vindt dat het UWV bij de eerste betaling van het ziekengeld had moeten controleren op welke rekening het geld gestort had moeten worden. Hij doet de aanbeveling de geleden schade te vergoeden.
  Lees meer
 5. Rapport 4 augustus 2011

  2011/228: Politie vernietigt bewijsmateriaal voor beëindiging Wob-procedure

  Man vraagt via Wob bij de politie Gelderland-Midden naar foto's en ander materiaal die de politie heeft gemaakt tijdens een demonstratie 'Tegen Turkije tot de EU en tegen de Europese Grondwet' op 14 mei 2005 in Arnhem en tijdens een demonstratie van de Nederlandse Volksunie op 27 oktober 2007. De politie weigert, ondanks langdurige beroep- en bezwaarprocedures, herhaaldelijk hem deze foto's te geven. Uiteindelijk blijkt dat foto's inmiddels waren zoekgeraakt en beeld- en geluidsmateriaal was vernietigd. De Nationale ombudsman vindt dat documenten die onderwerp zijn van een wob-procedure tijdens die procedure niet mogen worden vernietigd. Hij doet de aanbeveling om de uitspraak van de Raad van State van 8 januari 1998 hierover breed binnen de politie kenbaar te maken.
  Lees meer