Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

3 resultaten gevonden

 1. Rapport 6 april 2017

  2017/047 Dienst Justitiële Inrichtingen lekt persoonlijke informatie uit gevangenisdossier

  Een man heeft gedetineerd gezeten en hij klaagt erover dat er informatie uit zijn gevangenisdossier is gelekt. Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) erkent dat er gebruik wordt gemaakt van een verouderd systeem. De Nationale ombudsman vindt dat de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie extra alert had moeten zijn en extra zorgvuldig met de betreffende informatie had moeten omgaan. De ombudsman neemt er kennis van dat de staatssecretaris bezig is met het realiseren van een nieuw systeem waarin de privcay van gedetineerden meer beschermd wordt.
  Lees meer
 2. Rapport 15 maart 2018

  2018/007 Provinciaal archief Limburg moet inzage privacygevoelige gegevens beter beschermen

  Een vrouw klaagt over een privacyschending door Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL). Het RHCL heeft naast haar ook de zus van de vrouw toegang gegeven tot haar rechtbankdossier met privacygevoelige en vertrouwelijke gegevens. De ombudsman vindt dat haar grondrechten niet voldoende zijn gerespecteerd. Daarnaast is hij van mening dat het RHCL de klacht hierover niet behoorlijk heeft behandeld en geeft in overweging de werkwijze te herzien en persoonlijk contact in de klachtbehandeling een centrale plaats te geven.
  Lees meer
 3. Rapport 5 oktober 2011

  2011/292: Inzage dossier wijkzorgteam onmogelijk na vernietiging dossier

  Inwoonster van Enschede klaagt dat de gemeente haar geen inzage wil geven in het dossier dat het wijkzorgteam van haar heeft. Op basis van een onderzoek van de Raad van de Kinderbescherming is haar gebleken dat er een aanmelding bij het wijkzorgteam is gedaan. Uit het onderzoek van de Nationale ombudsman is gebleken dat de gemeente een redelijke afweging heeft gemaakt door het dossier van de vrouw te vernietigen toen er geen reden was voor verdere behandeling. Wel maakt hij de opmerking dat de gemeente nadrukkelijk de regie moet voeren om ervoor te zorgen dat signaleringen bij andere instellingen die op de aanmelding gebaseerd zijn, worden verwijderd. Zo kan worden voorkomen dat gezinnen tot in lengte van jaren worden aangesproken op een onjuiste melding.
  Lees meer