Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

23 resultaten gevonden

 1. Instantiegroep 30 januari 2019

  COA

  Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Het orgaan helpt mensen om een toekomst op te bouwen. In Nederland, of in het land waar ze vandaan komen.

  Lees meer
 2. Nieuwsbericht 8 november 2018

  Ombudsman onderzoekt klachtbehandeling van COA

  De Nationale ombudsman onderzoekt de manier waarop het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) klachten van asielzoekers en advocaten behandelt. De ombudsman ontving signalen van advocaten en klachten over de klachtbehandeling van het COA. Hij toetst of…
  Lees meer
 3. Vraagstuk 30 januari 2019

  Ik ben het niet eens met de aangeboden woning

  Heeft de gemeente een woning voor u gevonden en bent u hier niet blij mee? Als u deze woning niet wilt, praat hier dan eerst over met het COA. Vindt het COA ook dat de woning niet goed is? Dan krijgt u een andere woonruimte aangeboden.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 30 januari 2019

  Ik ben niet tevreden over het wonen in mijn azc

  Bent u niet tevreden over de woonomstandigheden in uw azc? Is er bijvoorbeeld veel lawaai of voelt u zich niet veilig? Dat is erg vervelend.

  Lees meer
 5. Onderwerp 30 januari 2019

  Woonruimte

  Hebt u een vraag voor het COA over uw woning? Bent u bijvoorbeeld niet blij met een huis dat u is aangeboden? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 6. Onderwerp 30 januari 2019

  Asielzoekerscentrum

  Hebt u een vraag voor het COA over een asielzoekerscentrum (azc)? Bent u bijvoorbeeld niet tevreden met het azc waar u woont? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 7. Nieuwsbericht 11 december 2015

  Klacht over omstandigheden in noodvang Heumensoord

  De Nationale ombudsman heeft een klacht ontvangen van een vluchteling uit noodopvang Heumensoord. De man klaagt namens een groep mensen die in het kamp bij Nijmegen verblijft. Hun klacht gaat over de verblijfsomstandigheden in Heumensoord. Zo zou de…
  Lees meer
 8. Nieuwsbericht 22 september 2016

  Ombudsman prijst deskundige ambtenaren

  Vandaag reikt Joyce Sylvester, substituut ombudsman, prijzen uit aan vijf ambtenaren die het burgerperspectief op een positieve manier centraal stellen in hun werk. Goed opgeleide, deskundige en communicatieve ambtenaren dragen bij aan het vertrouwen van…
  Lees meer
 9. Rapport 21 december 2016

  2016/121 Verdwenen spullen na gedwongen vertrek uit AZC

  Een gezin in het Asielzoekerscentrum in Katwijk wordt in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting. Zij krijgen een half uur de tijd om spullen te verzamelen. Nadat de rechter de vreemdelingenbewaring onrechtmatig heeft bevonden en zij in een ander AZC worden geplaatst, willen zij hun spullen terug. Maar die zijn (deels) verdwenen. De ombudsman vindt dat het COA tekort is geschoten.
  Lees meer
 10. Rapport 15 december 2014

  2014/206 COA had medewerker moeten toestaan foto's te publiceren

  Een man is fotograaf en geeft als vrijwilliger yogales in een asielzoekerscentrum. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vraagt hem te stoppen met ofwel het fotograferen van openbare manifestaties, ofwel het vrijwilligerswerk. De Nationale ombudsman is het met de man eens dat het COA het moet respecteren dat hij foto's publiceert. Want hij heeft recht op een vrije meningsuiting en de foto's leveren geen probleem op voor het geven van yogales en het goed functioneren van het COA. Ook is uit niets gebleken dat de man in strijd heeft gehandeld met de COA-gedragscode. Over de klacht van de man dat het COA in het afgeschermde deel van zijn Facebookpagina heeft gekeken kan de ombudsman geen oordeel uitspreken gelet op de ontkenning door het COA.
  Lees meer