Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

159 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb een aanmaning gekregen, maar de originele brief of boete nooit gezien

  Hebt u een aanmaning gekregen, maar hebt u nooit een boete of brief gehad? Dat is erg vervelend, zeker als u nu meer moet betalen.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik kan de boete van een bekeuring niet betalen

  Hebt u een bekeuring gekregen, maar kunt u de boete niet betalen? Dat is erg vervelend, zeker als u net krap bij kas zit. De bekeuring krijgt u van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

  Lees meer
 3. Vraagstuk 6 februari 2019

  Ik kan het land niet uit, omdat er een boete open staat

  Soms mogen mensen na een paspoortcontrole niet verder reizen. Bijvoorbeeld omdat er nog een boete op hun naam staat. Het paspoort is dan gesignaleerd. De boete moet eerst betaald zijn, dan kan diegene weer verder reizen.   

  Lees meer
 4. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik krijg een boete omdat ik nog niet ben ingeburgerd

  Hebt u een boete gekregen van DUO omdat u niet op tijd bent ingeburgerd? Dat is erg vervelend, zeker als u al krap bij kas zit.

  Lees meer
 5. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik krijg een boete of minder uitkering omdat mijn gegevens niet klopten

  Hebt u een boete gekregen van het UWV of krijgt u minder uitkering? Dat is erg vervelend, zeker als u daardoor uw rekeningen niet kunt betalen.

  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik ben te laat met mijn belastingaangifte, en krijg nu een boete

  Bent u te laat met het doen van uw aangifte voor de inkomstenbelasting? Dat is vervelend. Als u niet om uitstel hebt gevraagd, kan de Belastingdienst een boete geven. Maar eerst krijgt u een herinnering en een aanmaning.

  Lees meer
 7. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik heb een bericht gemist in de Berichtenbox en nu heb ik een boete

  Hebt u een bericht in de Berichtenbox op MijnOverheid gemist? Of meerdere berichten? En hebt u daardoor een aanmaning of boete gekregen? Dat is erg vervelend. Neem snel contact op met de overheidsinstantie die de berichten heeft gestuurd.

  Lees meer
 8. Rapport 21 december 2018

  Rapportbrief: Domeinen mag boete rekenen bij achteraf intrekken van bod bij openbare bieding

  Een man biedt via de website van Domeinen tijdens een openbare veiling op drie auto's. Na gunning van de auto's zegt hij zijn bod op de derde auto te hebben ingetrokken, omdat hij het bij nader inzien te hoog vond. Hij wil de derde auto niet kopen, maar Domeinen zegt dat de man zijn bod niet heeft geannuleerd. Hij kan de koop alleen ontbinden door een boete te betalen. De man dient hierop een klacht in bij Domeinen en stelt dat er iets is misgegaan in het online biedingssysteem. Domeinen stelt dat dat niet het geval is en dat de man de boete gewoon moet betalen. De man is het daar niet mee eens en dient een klacht in bij de Nationale ombudsman. De ombudsman vindt de hoogte van de boete – conform de boetetabel van Domeinen - redelijk en stelt vast dat het niet aannemelijk is dat het systeem van Domeinen gefaald heeft (2018.09210).
  Lees meer
 9. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb een aanmaning gekregen en nu moet ik meer betalen

  Hebt u een aanmaning gekregen om een boete te betalen? En is het totale bedrag een stuk hoger dan alleen de boete? Dat is vervelend.

  Lees meer
 10. Vraagstuk 17 januari 2019

  Volgens het CAK ben ik onverzekerd, maar daar ben ik het niet mee eens

  Hebt u bericht gekregen van het CAK dat u niet verzekerd bent? Maar bent u het daar niet mee eens? Bijvoorbeeld omdat u wel verzekerd bent, of omdat u volgens de wet niet verzekerd hoeft te zijn?

  Lees meer