Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

305 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie heeft een demonstratie gestopt

  U hebt het recht om te demonstreren. Maar als een demonstratie anders gaat dan de politie of de burgemeester wil, kan de politie de demonstratie stoppen. Als mensen dan toch doorgaan, kan de politie hen arresteren.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik heb bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het CAK, maar krijg geen reactie

  Hebt u bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het CAK? Maar u hebt hier nog geen reactie op gekregen? Dat is vervelend. Als u bezwaar maakt, krijgt u eerst bericht dat het CAK aan de slag gaat met uw bezwaar.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik heb bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het CAK, maar ik hoor niets

  Hebt u bezwaar gemaakt tegen een beslissing van het CAK? Maar u hebt hier nog geen reactie op gekregen? Dat is vervelend. Als u bezwaar maakt, krijgt u eerst bericht dat het CAK aan de slag gaat met uw bezwaar.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 31 januari 2019

  De IND reageert niet op mijn bezwaar tegen de afwijzing van mijn visum

  Hebt u bezwaar gemaakt bij de IND tegen de afwijzing van een visum kort verblijf? Duurt het lang voordat u hierover iets hoort van de IND? Dat is vervelend. Zeker als u nu niet meer (op tijd) naar Nederland kunt komen.

  Lees meer
 5. Vraag 29 juli 2014

  Klacht of bezwaar?

  Een klacht of een bezwaar/beroep zijn juridisch gezien heel verschillend van aard en soms moeilijk uit elkaar te houden.
  Lees meer
 6. Vraagstuk 31 januari 2019

  Ik ben het niet eens met de afwijzing door de IND van mijn aanvraag

  Heeft de IND uw verzoek om een verblijfsvergunning of naturalisatie afgewezen? Dat is vervelend. Als u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u hier bezwaar tegen maken. Doe dit wel op tijd: binnen 6 weken na de beslissing van de IND.

  Lees meer
 7. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik wil of kan een rekening van het CAK niet betalen

  Hebt u bericht gekregen dat u geld moet betalen aan het CAK? Dit kan dan gaan om de eigen bijdrage. Maar ook om een correctie of een verrekening, bijvoorbeeld als achteraf blijkt dat u te weinig hebt betaald.

  Lees meer
 8. Vraagstuk 2 januari 2019

  Ik heb een vergunning aangevraagd, maar die is geweigerd

  Hebt u een vergunning aangevraagd? Maar heeft de gemeente besloten u deze niet te verlenen? Dat is vervelend. Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u er bezwaar tegen maken. Doe dit wel op tijd.

  Lees meer
 9. Vraagstuk 17 januari 2019

  Volgens het CAK ben ik onverzekerd, maar daar ben ik het niet mee eens

  Hebt u bericht gekregen van het CAK dat u niet verzekerd bent? Maar bent u het daar niet mee eens? Bijvoorbeeld omdat u wel verzekerd bent, of omdat u volgens de wet niet verzekerd hoeft te zijn?

  Lees meer
 10. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb geen recht op zorgtoeslag

  U kunt zorgtoeslag krijgen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Om te bepalen of u recht hebt op zorgtoeslag, kijkt de Belastingdienst naar uw situatie. En als u getrouwd bent of samenwoont, ook naar de situatie van deze eventuele toeslagpartner.

  Lees meer