Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

29 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik heb een bericht gemist in de Berichtenbox en nu heb ik een boete

  Hebt u een bericht in de Berichtenbox op MijnOverheid gemist? Of meerdere berichten? En hebt u daardoor een aanmaning of boete gekregen? Dat is erg vervelend. Neem snel contact op met de overheidsinstantie die de berichten heeft gestuurd.

  Lees meer
 2. Nieuwsbericht 6 september 2017

  "Hoezo MijnOverheid?" – Tips voor problemen met MijnOverheid en de Berichtenbox

  De Nationale ombudsman ontvangt steeds meer klachten over overheidsinstanties die digitaal berichten versturen. Een grote groep mensen raakt daardoor in de problemen. Post van de SVB, de RDW, het UWV of de gemeente wordt gemist met nadelige gevolgen, zoals…
  Lees meer
 3. Nieuwsbericht 14 februari 2017

  Onderzoek Nationale ombudsman naar MijnOverheid en digitale overheidspostbus Berichtenbox

  Voor veel mensen is MijnOverheid.nl met de digitale overheidspostbus Berichtenbox een uitkomst, maar niet iedereen kan of wil hier gebruik van maken. Ook mensen die met een computer overweg kunnen, lopen toch tegen problemen aan. Zo lopen mensen het risico…
  Lees meer
 4. Nieuwsbericht 30 maart 2018

  Ombudsman start onderzoek naar digitale post overledenen

  Nabestaanden geven aan dat overheidsinstanties berichten blijven sturen naar de digitale Berichtenbox van een overledene. De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen start een onderzoek hiernaar. Tijdens eerder onderzoek naar de Berichtenbox en MijnOverheid…
  Lees meer
 5. Nieuwsbericht 3 september 2018

  Overheid moet nabestaanden snel digitaal beter bedienen

  Liesbeth (68) krijgt steeds maar bericht dat er post van de Belastingdienst voor haar echtgenoot in zijn Berichtenbox zit. Maar hij is vorig jaar overleden. Ze belt verschillende keren met het nabestaandenloket van de Belastingdienst. Maar er komt geen…
  Lees meer
 6. Nieuwsbericht 6 september 2017

  (Update 28 november 2018) "Hoezo MIJNOverheid?" BZK, maak regierol digitalisering overheidscommunicatie waar!

  Koen (35) heeft zijn MijnOverheid-account al jaren geleden geactiveerd. Handig, zo'n digitale brievenbus. Hij kreeg zijn post ook nog op papier, dus hij keek eigenlijk nooit meer in zijn Berichtenbox.
  Lees meer
 7. Nieuwsbericht 7 december 2017

  Ombudsvisie digitale overheid: overheid, communiceer met burgers op het netvlies

  "Ik ben het overzicht kwijt". "Ik begin er niet aan uit angst dat ik het niet snap en eraan vast zit". "Corrigeren werkt alleen maar voor volhouders". "Op de pc gaat alles veel makkelijker fout dan op papier". "Ze willen liever geen contact met je".
  Lees meer
 8. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik wil me afmelden voor MijnOverheid

  Iedereen van veertien jaar of ouder heeft een account op MijnOverheid. U kunt zich niet afmelden. Maar u kunt MijnOverheid wel zo instellen dat u het niet hoeft te gebruiken.

  Lees meer
 9. Onderwerp 17 januari 2019

  Mijn overheid

  Hebt u een vraag over de website Mijnoverheid.nl? Hebt u bijvoorbeeld een bericht niet gezien, en daardoor een boete? Of wilt u de Berichtenbox niet gebruiken? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 10. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb digitale post van de Belastingdienst gemist

  Hebt u een digitaal bericht van Belastingdienst gemist? En daardoor belangrijke informatie niet gezien? Dat is vervelend. U kunt zelf instellen dat u een melding krijgt als er bericht van de Belastingdienst is.

  Lees meer