Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

309 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 2 januari 2019

  Ik hoor niets over mijn aanvraag voor het plaatsen van een laadpaal

  Hebt u een aanvraag ingediend voor een laadpaal voor een elektrische auto? Maar weet u nog niet wat de gemeente heeft besloten? Dat is vervelend.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 31 januari 2019

  Ik ben het niet eens met de afwijzing door de IND van mijn aanvraag

  Heeft de IND uw verzoek om een verblijfsvergunning of naturalisatie afgewezen? Dat is vervelend. Als u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u hier bezwaar tegen maken. Doe dit wel op tijd: binnen 6 weken na de beslissing van de IND.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik hoor niets over mijn aanvraag voor studiefinanciering

  Hebt u studiefinanciering aangevraagd bij DUO, maar krijgt u geen reactie? Dat is erg vervelend, zeker als u hierdoor minder te besteden hebt dan u had verwacht.

  Lees meer
 4. Vraag 25 augustus 2014

  Ik heb vragen over kwijtschelding van gemeentelijke en/of waterschapsbelastingen

  In het voorjaar krijgt u de aanslagen voor gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. Kunt u ze vanwege uw financiële situatie niet betalen? Dan kunt u de gemeente of het waterschap vragen om u vrij te spreken van deze belasting. Dit noemen we…
  Lees meer
 5. Video 12 november 2018

  Klacht van de dag

 6. Nieuwsbericht 17 januari 2019

  Veteranenombudsman onderzoekt maandenlange wachttijden bij uitvoering militair invaliditeitspensioen

  Nationale ombudsman, tevens Veteranenombudsman, Reinier van Zutphen, heeft in een brandbrief aan minister Bijleveld aangedrongen op een oplossing voor de onaanvaardbaar lange wachttijden bij de uitvoering van het militair invaliditeitspensioen. Ook kondigt…
  Lees meer
 7. Vraagstuk 31 januari 2019

  Het duurt lang voordat de IND beslist over mijn verblijfsvergunning

  Hebt u de IND gevraagd om een verblijfsvergunning en hebt u nog niets gehoord? Dat is vervelend. Zeker als u daardoor andere zaken niet kunt regelen. Zoals naar het buitenland reizen of huur- of zorgtoeslag aanvragen.

  Lees meer
 8. Vraagstuk 31 januari 2019

  De IND reageert niet op mijn bezwaar tegen de afwijzing van mijn visum

  Hebt u bezwaar gemaakt bij de IND tegen de afwijzing van een visum kort verblijf? Duurt het lang voordat u hierover iets hoort van de IND? Dat is vervelend. Zeker als u nu niet meer (op tijd) naar Nederland kunt komen.

  Lees meer
 9. Onderwerp 31 januari 2019

  Visum

  Hebt u een vraag voor de IND over een visum? Duurt het bijvoorbeeld lang voordat de IND beslist over de aanvraag voor een visum? Op deze pagina helpen wij u verder.

   

  Lees meer
 10. Vraagstuk 31 januari 2019

  Ik krijg niemand van de IND telefonisch te spreken

  Wilt u een medewerker van de IND spreken, maar krijgt u niemand aan de telefoon? Dat is vervelend. Voor algemene vragen kunt u ook op de website van de IND kijken. Onder het kopje ‘veelgestelde vragen’ staat misschien het antwoord dat u zoekt.

  Lees meer