Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

26 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik vind mijn verkeersboete te hoog

  Hebt u een verkeersboete gekregen van het CJIB? En vindt u het bedrag te hoog? Dat is vervelend. Maar hoe hoog een boete voor een overtreding is, ligt vast in de wet. Dat betekent dat u daarover niet bij het CJIB kunt klagen.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik ben het niet eens met de verkeersboete die ik heb gekregen

  Hebt u een verkeersboete gekregen van het CJIB? En bent u het daar niet mee eens? Of vindt u dat u niets verkeerd heeft gedaan? Dan kunt u bezwaar maken tegen de boete. Dit heet: in beroep gaan. Let goed op dat u dit op tijd doet.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik kan mijn verkeersboete niet betalen

  Hebt u een verkeersboete gekregen van het CJIB? Maar kunt u die nu niet betalen? Dat is erg vervelend. U kunt het CJIB vragen of ze met u een betalingsregeling willen afspreken. Bijvoorbeeld om de in delen te betalen in plaats van in één keer.

  Lees meer
 4. Onderwerp 17 december 2018

  Verkeersboete

  Hebt u een vraag voor het CJIB over verkeersboetes? Bent u het bijvoorbeeld niet eens met de reden waarom u een boete krijgt? Of met de verhoging van een boete? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 5. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik ben het niet eens met de verhoging van mijn verkeersboete

  Is uw verkeersboete verhoogd en bent u het daar niet mee eens? Als u een boete niet op tijd, of niet helemaal betaalt, mag het CJIB u een aanmaning sturen. En de boete verhogen. Hoeveel de verhoging mag zijn, ligt vast in de wet.

  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 december 2018

  Mijn rijbewijs wordt ingenomen als ik mijn verkeersboete niet betaal

  Hebt u een boete nog niet betaald? En hier meerdere aanmaningen voor gekregen? Dan kan uw rijbewijs 4 weken worden ingenomen. U mag dan dus ook niet rijden. Hebt u de boete, plus eventuele verhogingen, intussen betaald?

  Lees meer
 7. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik vind dat het CJIB te veel administratiekosten berekent

  Vindt u dat het CJIB te veel administratiekosten berekent bij een verkeersboete? Het CJIB mag administratiekosten in rekening brengen bij verkeersboetes. En hoeveel deze kosten mogen zijn, ligt vast in de wet.

  Lees meer
 8. Vraagstuk 17 december 2018

  De informatie op mijn bekeuring klopt niet

  Hebt u een bekeuring gekregen, maar klopt de informatie niet die daarop staat? Dat is erg vervelend. De bekeuring krijgt u van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Soms maakt het CJIB een schrijffout in een naam of adres.

  Lees meer
 9. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik ben het niet eens met een bekeuring

  Hebt u een bekeuring gekregen, maar bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u bezwaar maken tegen de bekeuring. Dit heet: in beroep gaan. Let goed op dat u dit op tijd doet. In de bekeuring staat vóór welke datum u in beroep kunt gaan.

  Lees meer
 10. Nieuwsbericht 13 december 2017

  Vergoeding van de wettelijke rente bij terugbetaling van verkeersboetes

  ‘De Nationale ombudsman adviseert het CJIB om burgers beter te informeren over het vergoeden van wettelijke rente. Het CJIB kan de rente vergoeden als de rechter een beroep tegen een verkeersboete gegrond heeft verklaard. De ombudsman vindt dat het CJIB op…
  Lees meer