Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

3 resultaten gevonden

 1. Rapport 8 september 2015

  2015/132 RVO moet contact opnemen met TNO over juiste gegevens elektrisch rijden

  Man klaagt dat de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de voordelen van elektrisch rijden rooskleuriger voorstelt dan deze in werkelijkheid zijn. De Nationale ombudsman vindt dat RVO contact had moeten opnemen met TNO om zekerheid te krijgen over de juiste weergave van de aan TNO ontleende gegevens op de website.
  Lees meer
 2. Rapport 4 juni 2018

  2018/038 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland informeert op website niet volledig en duidelijk over subsidie-aanvraag

  Een vrouw leidt uit informatie op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) af dat zij eerst energiebesparende maatregelen moet uitvoeren, voordat zij hiervoor een subsidie kan aanvragen. Na de aanvraag blijkt het tegenovergestelde. De Nationale ombudsman vindt de informatieverstrekking van de RVO hierin niet volledig en duidelijk maar uit de informatie kan niet worden geconcludeerd dat de aanvraag pas kon worden ingediend ná het uitvoeren van de maatregelen. De ombudsman vindt hij dat burgers ook een eigen verantwoordelijkheid hebben wanneer zij geconfronteerd worden met onduidelijke informatie. De klacht is gedeeltelijk gegrond.
  Lees meer
 3. Column 28 november 2015

  Te rooskleurig over elektrisch rijden?

  Tygo* rijdt het hele land door. Hij verkoopt ijzerwaren voor grote bouwprojecten. Tijdens die ritten denkt hij aan van alles. Gesprekken met nieuwe klanten, heeft hij vanmorgen de deur wel op slot gedaan? En hij denkt na over het milieu. Kan hij…
  Lees meer