Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

2 resultaten gevonden

 1. Rapport 2 april 2018

  2018/013 Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug doet te lang over nemen besluit terugbetaling bijstandsuitkering

  Een vrouw met een bijstandsuitkering ontvangt erfenissen van haar vader en haar oma. Zij meldt dit bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD), die haar bijstandsuitkering vervolgens intrekt en terugvordert. De vrouw klaagt erover dat er volgens haar te veel tijd zit tussen haar melding van de erfenissen en het besluit tot terugvordering. Ze moet nu meer inkomstenbelasting betalen dan wanneer de RSD het besluit sneller had genomen en ze sneller had kunnen terugbetalen. De Nationale ombudsman vindt dat de RSD tekort is geschoten door niet secuur en voortvarend genoeg te handelen.
  Lees meer
 2. Rapport 18 juli 2011

  2011/211: Man klaagt over behandeltermijn vraag over aanvraagprocedure bijstandsuitkering

  Samen met zijn echtgenote ontvangt een meneer een bijstandsuitkering naar de norm van een gezin. Hij verblijft een tijd in het buitenland. Daarom wordt de uitkering verlaagd naar de norm voor een alleenstaande. Als hij terugkomt vraagt hij de uitkering weer om te zetten. Hij stelt aan de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug een vraag over de aanvraagprocedure. En omdat hij geen antwoord krijgt dient hij een klacht in. Pas in die klachtprocedure krijgt hij het antwoord van de sociale dienst.
  Lees meer