2014/055: Politiemedewerker heeft geen informatie over man gegeven aan programma 'De Ombudsman'

Rapport

Verzoeker en zijn ex-partner zijn verwikkeld in een langlopende strijd met betrekking tot de omgang met hun zoon. Zijn ex-partner, die inmiddels geen contact meer mag hebben met hun zoon, heeft haar medewerking verleend aan een uitzending van het televisieprogramma 'De ombudsman', die betrekking had op de macht en de misstanden binnen de gezinsvoogdij.

Verzoeker klaagt erover dat een ambtenaar van de politie Noord-Nederland voorafgaand aan deze uitzending contact heeft gehad met medewerkers van de Vara en informatie aan hen heeft verstrekt. Op basis van de verklaring van de betrokken politieambtenaar en informatie die de Vara aan de Nationale ombudsman heeft verstrekt, is voldoende vast komen te staan dat de politieambtenaar voorafgaand aan de televisie-uitzending geen contact heeft gehad met medewerkers van de Vara en ten behoeve van de eerste uitzending evenmin informatie aan hen heeft verstrekt.

De klacht mist feitelijke grondslag en is niet gegrond.

Instansha: Regiopolitie Noord-Nederland

Complaint:

voorafgaand aan de uitzending van het televisieprogramma 'De ombudsman', die betrekking had op de macht en de misstanden binnen de gezinsvoogdij, contact gehad met medewerkers van de Vara en informatie aan hen verstrekt