2013/085: Klacht over afwijzing betalingsregeling waterschapsbelastingen

Rapport

Verzoeker klaagde erover dat het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht zijn verzoek om een betalingsregeling voor de waterschapsbelastingen 2012 had afgewezen. Het Hoogheemraadschap beriep zich op de geldende beleid hieromtrent. Verzoeker begreep dit niet, aangezien in eerdere jaren wel afwijkende betalingsregelingen gemaakt konden worden. Zijn klacht en vraag hierover werden door het Hoogheemraadschap onvoldoende beantwoord, waarna verzoeker zich met een klacht tot de Nationale ombudsman wendde.

De Nationale ombudsman oordeelde dat het Hoogheemraadschap het vereiste van goede motivering had geschonden. Nu het Hoogheemraadschap in het geval van verzoeker al diverse jaren een afwijking van de geldende regels had toegestaan, had verwacht mogen worden dat het Hoogheemraadschap bij de beslissing op het betalingsregelingsverzoek over 2012, verzoeker tijdig en gemotiveerd had geïnformeerd over zijn beslissing om (per 2012) niet af te wijken van het intern geldende reglement, en aan verzoeker dus niet de door hem gewenste betalingsregeling toe te kennen.

Instantie: Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht

Klacht:

klachten van 25 juli 2012 en 18 augustus 2012 niet adequaat behandeld. Niet de gevraagde uitleg gekregen op de vraag met betrekking tot het treffen van een betalingsregeling voor het betalen van de waterschapsbelasting 2012

Oordeel:

Gegrond