2012/176: Bijstandsgerechtigde man niet tevreden over begeleiding re-integratie door gemeente

Rapport

Verzoeker ontvangt vanaf 2006 van de gemeente een bijstandsuitkering. De gemeente trachtte verzoeker al enige tijd te re-integreren. Verzoeker heeft de wens om een eigen klusbedrijf te beginnen. Hij is niet tevreden over met name een re-integratiebedrijf. Volgens verzoeker begeleidt het re-integratiebedrijf hem niet naar het zelfstandig ondernemerschap, maar naar arbeid in loondienst, wat volgens hem indruist tegen diverse adviezen.

Verzoeker klaagt erover dat de gemeente hem niet begeleidt naar werk als zelfstandig ondernemer

De gemeente heeft gedurende circa drie jaar met behulp van diverse organisaties getracht verzoeker te helpen om als zelfstandige aan de slag te komen. Op basis van signalen van die organisaties en gelet op het gedrag en de houding van verzoeker zelf mocht de gemeente op een gegeven moment haar inspanningen met betrekking tot dat doel staken en haar inspanningen verleggen naar andere wijzen tot inschakeling in het arbeidsproces.

Het redelijkheidsvereiste houdt in dat overheidsinstanties de verschillende belangen tegen elkaar afwegen en dat de uitkomst hiervan niet onredelijk is. De onderzochte gedraging was behoorlijk.

Verder klaagt hij erover dat de gemeente zijn klacht erover pas na ruim vier maanden heeft afgehandeld.

Instantie: Gemeente Mill en Sint Hubert

Klacht:

verzoeker niet begeleid naar werk als zelfstandig ondernemer

Oordeel:

Niet gegrond

Instantie: Gemeente Mill en Sint Hubert

Klacht:

verzoekers klacht pas na ruim vier maanden afgehandeld

Oordeel:

Gegrond