2012/006: Klacht over weigering schadevergoeding Domeinen RZ na verkoop incomplete waren

Rapport

Verzoeker klaagde er over dat hij bij Domeinen Roerende Zaken computerbeeldschermen kocht, waarin – na demontering van de schermen bleek - geen elektronica aanwezig was. Verzoeker liet weten er van uit te zijn gegaan dat hij beeldschermen met daarin elektronica kocht.

Domeinen wees verzoekers verzoeken om schadevergoeding in eerste instantie af.

Domeinen erkende tijdens het onderzoek van de Nationale ombudsman, dat zij een onjuiste beslissing op de verzoeken om schadevergoeding had genomen. Bij nader onderzoek was Domeinen gebleken dat de beeldschermen niet over de eigenschappen beschikte waarvan ook zij was uitgegaan. Domeinen bood daarom een schadevergoeding aan van € 750. Verzoeker liet de Nationale ombudsman weten tevreden te zijn met dit aanbod.

De Nationale ombudsman oordeelde dat Domeinen door in eerste instantie verzoekers verzoeken om schadevergoeding af te wijzen, handelde in strijd met het redelijkheidsvereiste. Hij achtte de klacht derhalve gegrond. Met instemming nam de Nationale ombudsman kennis dat Domeinen alsnog tot een schadevergoeding was overgegaan.

Instantie: Domeinen Roerende Zaken

Klacht:

afwijzend beslist op verzoeken om schadevergoeding

Oordeel:

Gegrond