2011/225: Eigen onderzoek naar verrekeningen Belastingdienst

Rapport

In de loop van 2010 ontving de Nationale ombudsman verschillende signalen dat er problemen waren rond de berichtgeving omtrent verrekeningen. Belastingplichtigen zouden niet altijd bericht ontvangen over hoe een teruggave was verwerkt waardoor het onduidelijk was welke bedragen waren uitbetaald of verrekend. Ook zouden belastingplichtigen geen overzicht van de gedane verrekeningen ontvangen op het moment dat daar om werd gevraagd. Deze signalen waren aanleiding voor de Nationale ombudsman om een onderzoek uit eigen beweging te starten naar dit probleem.

Uit de reactie van het Ministerie van Financiën kwam naar voren dat de toepasselijke regelgeving voorziet in de berichtgeving aan belastingplichtigen over de verrekening van terug te betalen bedragen met te verrekenen bedragen. Het bleek echter dat in voorkomende gevallen de berichten bij individuele verrekening uitbleven. Het was zowel voor de Belastingdienst als voor het Ministerie van Financiën niet mogelijk om een voorbeeld van opeenlopende berichten aan één dezelfde belastingplichtige te verstrekken.

De Nationale ombudsman oordeelde dat de Belastingdienst handelde in strijd met het vereiste van actieve en adequate informatieverstrekking door op verzoek van de burger geen duidelijk overzicht te kunnen leveren van de gevraagde verrekeningsposten. Daarnaast oordeelde de Nationale ombudsman dat de individuele berichten die aan belastingplichtigen worden gestuurd vaak niet duidelijk zijn. De klacht was gegrond.

De Nationale ombudsman gaf de Minister van Financiën in overweging te bevorderen dat overzichten van gedane verrekeningen, dan wel duplicaten van berichten bij individuele verrekeningen, door de Belastingdienst worden verstrekt op het moment dat een belastingplichtige daar om vraagt. Daarnaast gaf de Nationale ombudsman de minister in overweging te bevorderen dat op individuele verrekeningsberichten wordt vermeld wat het bedrag was van de eerste aanslag en wat de nog uitstaande schuld is.

De Nationale ombudsman nam met instemming kennis van het feit dat het Ministerie van Financiën een nieuwe paragraaf zal laten opnemen in de Instructie Invordering en Belastingdeurwaarders waarin zal worden aangegeven hoe de ontvangen de verrekening administratief moet verwerken.

Instantie: Belastingdienst

Klacht:

onderzoek uit eigen beweging naar de wijze waarop de Belastingdienst burgers informeert over het verrekenen van aanslagen.

Oordeel:

Gegrond