2007/017

Rapport

Verzoeker klaagde erover dat de Belastingdienst had geweigerd de hem toekomende teruggaaf omzetbelasting, die deels betrekking had op verzoekers eenmanszaak, alsnog te storten op een door hem gewenst rekeningnummer.

De Nationale ombudsman overwoog dat door de inbreng door verzoeker van zijn eenmanszaak in de vennootschap onder firma X de rechten en plichten, die de eenmanszaak op grond van de Wet omzetbelasting had, waren overgegaan naar de firma X. Volgens de Nationale ombudsman was noch gesteld noch gebleken dat bij de inbreng van de eenmanszaak in de firma X bedoeld was het recht op teruggaven over de voorgaande periode niet in te brengen.

De Nationale ombudsman oordeelde derhalve dat de Belastingdienst in redelijkheid in zijn standpunt kon worden gevolgd dat hij bevrijdend had betaald aan de rechthebbende van de teruggaaf, te weten de firma X. De Belastingdienst kon volgens de Nationale ombudsman in redelijkheid weigeren de teruggaaf alsnog te storten op het door verzoeker gewenste rekeningnummer.

Instantie: Belastingdienst/Limburg/kantoor Venlo

Klacht:

Geweigerd om de aan verzoeker toekomende teruggaaf omzetbelasting alsnog te storten op een door hem gewenste rekening.

Oordeel:

Niet gegrond