LBIO geeft goede uitleg over beslag

Brief

Een man loopt achter met het betalen van alimentatie. Zijn ex-partner schakelt daarom het LBIO in om de alimentatie te innen. Omdat de man blijft achterlopen met betalen, legt het LBIO beslag op zijn uitkering bij het UWV. Door miscommunicatie houdt het UWV een paar keer te hoge bedragen in op de uitkering van de man. Het LBIO zorgt ervoor dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Volgens de man klopt het beslag niet en houdt het LBIO zich niet aan de beslagvrije voet.

De Nationale ombudsman bekijkt het dossier van de man. Daaruit blijkt dat het LBIO, naast schriftelijke communicatie en klachtbehandeling, een paar keer een gesprek heeft gehad met de man en zijn begeleider. Het LBIO stuurde de man een schriftelijke bevestiging van de informatie uit deze gesprekken.

De ombudsman heeft de indruk dat misverstanden en stroeve communicatie tussen de man, het LBIO en het UWV de zaak extra ingewikkeld maakten. De ombudsman begrijpt dat dit verwarrend was. Tegelijkertijd vindt de ombudsman dat het LBIO de man goede uitleg gaf over wat er speelde. De klacht daarover vindt de ombudsman daarom niet terecht.