LBIO bood excuses aan maar had meer uitleg moeten geven

Brief

Nadat mevrouw en haar ex-partner uit elkaar waren gegaan, werden er afspraken gemaakt over de betaling van de kinderalimentatie. Omdat er problemen met de betaling hiervan ontstonden, nam mevrouw contact op met het LBIO. Het ontvangen (de inning) van de alimentatie loopt hierdoor nu via het LBIO en de deurwaarder. Maar mevrouw is niet tevreden over de manier waarop dit gaat. Zo heeft ze het gevoel dat het LBIO niet doortastend optreedt. Ook krijgt ze vaak een nieuwe zaaksbehandelaar toegewezen. Mevrouw dient daarom een klacht in bij het LBIO.

In een reactie op de klacht legt het LBIO uit welke stappen hij tot nu toe heeft gezet om de kinderalimentatie te innen. Ook stelt het LBIO vast dat de inning moeizaam verloopt. Hiervoor biedt het LBIO zijn excuses aan. Omdat mevrouw zich niet kan vinden in de reactie van het LBIO, neemt zij contact op met de Nationale ombudsman.

De Nationale ombudsman doet onderzoek naar haar klacht. Hij vindt dat het LBIO de klacht netjes heeft afgehandeld. Wel had het LBIO meer kunnen uitleggen over wat mevrouw verder van het LBIO mocht verwachten. Hier had mevrouw namelijk om gevraagd. De eigen klachtbehandeling door het LBIO was hiervoor het juiste moment geweest. Nu werd dit pas duidelijk nadat de ombudsman hierover extra vragen stelde.