Ondanks coronapandemie heeft gemeente bezwaarschrift zorgvuldig behandeld

Brief

Een man heeft bij een gemeente bezwaar gemaakt tegen een vergunning voor een dakopbouw van een pand in zijn straat. Hij vindt dat zijn bezwaarprocedure niet eerlijk en ook traag is verlopen. Als voorbeelden noemt hij dat hij pas tien dagen voor de hoorzitting stukken heeft ontvangen. En dat deze stukken vol staan met onbegrijpelijke woorden, afkortingen en artikelen. Ook vindt de man dat de hoorzitting niet soepel is verlopen. Hierover dient hij een klacht in bij de gemeente.

De gemeente toont begrip voor de klacht over de bezwaarprocedure. Na zijn klacht onderzoekt de gemeente waar zij haar dienstverlening kan verbeteren. De gemeente heeft ook aandacht voor de problemen met de techniek waardoor de hoorzitting niet soepel is verlopen. Door de coronapandemie moet er veel online. Zoals ook bezwaarprocedures. De gemeente geeft toe dat dit niet altijd goed is gegaan. Hiervoor biedt de gemeente haar excuses aan.

De Nationale ombudsman vindt dat de gemeente de klacht zorgvuldig heeft behandeld. De gemeente ziet de klacht namelijk als een mogelijkheid om te onderzoeken waar er mogelijkheden zijn om de dienstverlening te verbeteren.