De Nationale ombudsman bezoekt Flevoland

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en team spreken met mensen tijdens provincietour

  Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Flevoland. Zij gaan daar met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Flevoland en de overheid.

  Werkbezoeken

  Tijdens de tour door Flevoland leggen de Nationale ombudsman en zijn team elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Flevoland. Hun medewerkers kunnen daarom goed kunnen vertellen wat er in de provincie speelt.

  Het team gaat bijvoorbeeld langs bij het UWV en ZamenEen. Daarnaast gaat de Nationale ombudsman, die ook Veteranenombudsman is, naar Vereniging Veteranen Lelystad. En Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer gaat in gesprek met team Jeugd- en jongerenwerk in Urk.

  In gesprek met de Nationale ombudsman

  Ook is de Nationale ombudsman met een team van medewerkers te vinden op zeven locaties in de provincie waar inwoners met hen in gesprek kunnen:

  • Woensdag 22 september

  11.00 – 12.30 uur in Emmeloord (Kleurkracht)

  16.00 – 17.30 uur in Urk (Hoek Klifweg/Wijk 2)

  16.00 – 17.00 uur in Swifterbant (Bibliotheek)

  • Donderdag 23 september

  11.15 – 12.45 uur in Dronten (Winkelcentrum Suydersee, Het Havenplein)

  16.00 – 17.30 uur in Lelystad (Stadhuis)

  • Vrijdag 24 september

  11.15 – 12.45 uur in Zeewolde (Kerkplein)

  11.00 – 13.00 uur in Biddinghuizen (Bibliotheek)

  Reinier van Zutphen is aanwezig in Emmeloord, Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

  Met mensen in gesprek

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Flevoland is de tiende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland, Groningen en Zeeland. In 2021 bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de coronamaatregelen kon de provincietour in 2020 niet doorgaan.

  Tijdens ons bezoek aan Flevoland houden we rekening met de maatregelen van het RIVM.